Vooruitgang op arbeidsmarkt en in onderwijs voor mensen met migratieachtergrond

Basisonderwijs

11.11.20

De participatie op de arbeidsmarkt van mensen met een migratieachtergrond is de afgelopen jaren sterker toegenomen dan die van mensen met een Nederlandse achtergrond. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het Jaarrapport Integratie.

Deel bericht

(advertentie)

11.11.20

Zingend langs de deuren met snoep als beloning. Sint-Maarten wordt jaarlijks op veel plekken uitbundig gevierd, waaronder in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk. “Normaal gesproken leeft het hier enorm en doet vrijwel iedereen mee. Maar dit jaar is het dorp erg verdeeld”, zegt bewoonster Lisanne de Jong.

Deel bericht

11.11.20

Het kabinet trekt nog eens 3 miljoen euro uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een tablet of laptop te voorzien zodat zij thuis onderwijs op afstand kunnen volgen. Dat helpt om onderwijsachterstanden verder tegen te gaan.

Deel bericht

10.11.20

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of de uitspraken van minister Slob van Onderwijs strafbaar zijn. Roze in Blauw, het netwerk binnen de politie dat zich onder meer bezighoudt met de bestrijding van anti-homogeweld- en discriminatie, stelde eerder vandaag op Facebook dat het mogelijk is om aangifte te doen.

Deel bericht

10.11.20

Een onderzoekende houding. Dat willen ASML en Van Gogh Museum bereiken bij kinderen die deelnemen aan de cursus Masterminds & Masterpieces. Daarin kunnen ze spelen met kleur en licht en ondervinden hoe wetenschap en kunst dicht bij elkaar staan.

Deel bericht

10.11.20

Door de coronacrisis hebben veel ouders nog steeds meer moeite met opvoeden dan normaal, ondanks de versoepeling van deze zomer. Dat blijkt uit de tweede peiling met de Balansmeter van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).

Deel bericht

10.11.20

Minister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs) vindt niet dat scholen een verklaring moeten vragen van ouders waarin zij afstand nemen van homoseksualiteit. Maar scholen hebben die ‘grondwettelijke vrijheid’, zegt hij. De minister reageert daarmee op de ophef die gisteren is ontstaan na een debat over burgerschapsonderwijs met de Tweede Kamer.

Deel bericht

10.11.20

Bij 60% van haar leerlingen constateerde ze na de scholensluiting een achterstand in één van de kernvakken en 40% heeft extra aandacht nodig vanwege de gevolgen op sociaal-emotioneel gebied. Schoolleider Jarmila Wilson-Berkel is blij met de post-corona subsidie die ze kreeg toegewezen. Het zijn ha…

Deel bericht

10.11.20

Een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer wil dat er zo snel mogelijk een eind komt aan de mogelijkheid die scholen hebben om ouders te verplichten afstand te nemen van homoseksualiteit.

Deel bericht

10.11.20

Binnen de homogemeenschap en daarbuiten is vol ongeloof gereageerd op de uitspraken die minister Arie Slob (Onderwijs) gisteren in de Tweede Kamer heeft gedaan. Volgens de oud-partijleider van ChristenUnie mogen reformatorische scholen homoseksualiteit afkeuren, als ze tenminste toezien op een veilig leerklimaat voor alle leerlingen. Onbegrijpelijk, vindt het COC.

Deel bericht

10.11.20

De landelijke intocht van Sinterklaas is zaterdag in het niet-bestaande plaatsje Zwalk. Dat bleek uit de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal, die vanavond werd uitgezonden. Er is dit jaar gekozen voor een geheime aankomstplek vanwege de coronacrisis.

Deel bericht

09.11.20

Veel kinderen met een handicap zijn eenzaam, kunnen niet terecht in speeltuinen omdat die niet zijn aangepast en het ondernemen van sociale activiteiten in de buurt is erg lastig. Die conclusie trekt stichting Het Gehandicapte Kind in een rapport aan het begin van de eerste Week van het Gehandicapte Kind.

Deel bericht

09.11.20

De democratische rechtsstaat, homoseksualiteit, gelijkheid: het zijn onderwerpen die aan bod komen in de lessen burgerschap op scholen. Maar de lessen verschillen nogal per school en de inhoud moet dus beter worden vastgelegd in de wet, vinden minister Slob van Onderwijs en partijen in de Kamer.

Deel bericht

09.11.20

De Tweede Kamer debatteert maandag over hoe lessen over burgerschap gegeven moeten worden. Onderwijsminister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs) komt met strengere regels voor scholen, zodat zij echt werk moeten maken van lessen over democratie, vrijheid en de rechtstaat.

Deel bericht

06.11.20

De PO-Raad, VNG, Nationale Politie en Veilig Thuis zijn op verzoek van het programma Geweld Hoort Nergens Thuis met elkaar in gesprek gegaan over manieren waarop kinderen na een geweldssituatie steun kunnen ontvangen.

Deel bericht

06.11.20

Nemen we de nieuwe leerling aan? Mag een stagiair blijven? Hoe houden we de school schoon? Op democratische school Libertad in Prinsenbeek zijn dit niet alleen vragen voor volwassenen, ook de leerlingen beslissen mee. ,,We hebben een paar vaste afspraken, de rest bespreken we samen.”

Deel bericht

06.11.20

Leraren die extra ondersteuning voor leerlingen aanvragen moeten hier vaak maanden op wachten. Ook is de procedure een enorme bureaucratie. Dat blijkt uit een enquête onder zo’n 3700 AOb-leden in het basis- en voortgezet onderwijs.

Deel bericht

06.11.20

Zorgpersoneel met coronaklachten kan vanaf eind deze maand op het werk een sneltest krijgen en hoeft niet meer naar een teststraat van de GGD. Begin volgende maand geldt dat ook voor personeel van scholen, de kinderopvang en de politie.

Deel bericht

05.11.20

Als we in Nederland alle leerlingen op school een gezonde lunch willen geven en hen meer willen laten bewegen, dan moet daar ruim 1,5 miljard euro per jaar voor worden bijgepast. Dat kan worden afgeleid uit onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS.
The post Aan gezonde schoollunch en meer be…

Deel bericht

05.11.20

Driekwart van de schoolleiders en leraren signaleert een leerachterstand bij leerlingen als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Ook hebben leerlingen en leraren het mentaal zwaar op school.

Deel bericht

05.11.20

Minister Arie Slob (Onderwijs) heeft onderzoek laten doen naar seksueel grensoverschrijdend gedrag door personeel in het onderwijs. Uit het onderzoek volgt een aantal aanbevelingen die de PO-Raad onderschrijft. De sectororganisatie vindt het van groot belang om seksueel grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs aan te pakken en te voorkome

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)