Video | ‘Kuchschermen’ moeten basisschool na meivakantie veilig houden’

Basisonderwijs

22.04.20

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdag aangekondigd dat kinderen tot twaalf jaar vanaf 11 mei weer de helft van de tijd naar school kunnen. Om zich hierop voor te bereiden heeft De Springplank in Den Bosch speciale schermen van polycarbonaat ontwikkeld.

Deel bericht

(advertentie)

22.04.20

Eindelijk duidelijkheid voor de basisscholen: ze gaan op 11 mei weer open, zo maakte premier Mark Rutte vanavond bekend. Een grote meerderheid van de basisschooldirecteuren is enthousiast over de aanstaande herstart. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS).

Deel bericht

22.04.20

Lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA) vindt dat de basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs tot na de zomervakantie dicht moeten blijven. De bond is dan ook tegen het kabinetsbesluit om de basisscholen na de meivakantie deels weer te openen en de middelbare scholen mogelijk na 1 juni.

Deel bericht

21.04.20

Leerlingen van basisscholen gaan vanaf 11 mei de helft van de tijd naar school. Om klassen weer te kunnen openen, gaan de kinderen om de dag naar school.

Deel bericht

21.04.20

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email Scholen zijn huiverig voor het gebruik van videobeldienst Zoom, blijkt uit een rondgang van NU.nl langs 997 Nederlandse basis- en middelbare scholen. Een derde van de ondervraagde scholen verbiedt docenten om videobeldienst Zoom te gebruiken.

Deel bericht

21.04.20

Het advies van het Outbreak Management Team om de kinderopvang en de basisscholen te heropenen, gaat in tegen de voorwaarden die hetzelfde OMT eerder stelde aan versoepeling van maatregelen. Die voorwaarden gelden volgens het nieuwe OMT-advies nog steeds. Hoewel niet aan alle voorwaarden is voldaan bepleit het OMT nu toch versoepeling van een aantal beperkende maatregelen.

Deel bericht

21.04.20

Basisscholen gaan op 11 mei weer open. Dat maakt het kabinet vanavond bekend, bevestigen bronnen naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. Of alle kinderen dan meteen welkom zijn of dat er alleen kleine groepjes worden toegelaten, mogen de koepelorganisaties van scholen bepalen in overleg met het ministerie van Onderwijs.

Deel bericht

21.04.20

Alle scholen maken plannen voor het moment dat ze geleidelijk open mogen. Daar zal onderwijs op afstand een rol bij moeten spelen. Er zullen binnen de school allerlei regels in acht moeten worden genomen waarvan afstand houden de belangrijkste zal zijn. Er zullen ook keuz…

Deel bericht

21.04.20

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro uit voor onderwijs. Het leeuwendeel daarvan, 400 miljoen euro, wordt gebruikt om tegenvallers in de leerlingen- en studentenramingen op te vangen. Het bedrag wordt geregeld in de Voorjaarsnota, zo stellen ingewijden.

Deel bericht

21.04.20

Het afstandsonderwijs tijdens de coronacrisis zal tot kansenongelijkheid leiden bij sommige (kwetsbare) kinderen. Minister Slob bevestigt dit in antwoord op Kamervragen van het lid Van den Hul (PvdA). Ook geeft hij aan dat SIVON de aanvullende behoefte voor devices bij scholen inventariseert en scho…

Deel bericht

21.04.20

Via Tel mee met Taal is er subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Er zijn al meerdere subsidierondes geweest en ook in 2020 kan er weer subsidie worden aangevraagd. Hieronder lees je alles over de subsidieregeling van 2020.

Deel bericht

21.04.20

Voor veel ouders wordt het een spannende avond: gaat Rutte aankondigen dat de scholen na de meivakantie weer opengaan? Sommige ouders hopen van niet, voor anderen heeft het thuisonderwijs lang genoeg geduurd: “Ze missen hun vriendjes, de structuur en het ritme. Ik doe mijn best, maar ik ben geen juf”, zegt Ilse Viervijzer (32) uit Oosterhout.

Deel bericht

21.04.20

Laat kinderen in kleine groepjes weer naar school gaan en houd de horeca nog tot zeker halverwege mei gesloten. Dat is het advies van deskundigen aan het kabinet, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Deel bericht

21.04.20

e komen maar anderhalf uur in de twee dagen, maar ze komen. De kinderen van de Schijndelse basisschool ‘t Talent hebben weer les. Op ruim 1,5 meter van elkaar. Leerkrachten zijn blij ze weer, al is het maar even, ‘in het echt’ te zien. Al zijn er natuurlijk ook bedenkingen.

Deel bericht

20.04.20

Welke rol spelen kinderen bij de verspreiding van het coronavirus? Dat is een van de kernvragen bij de afwegingen over het eventueel versoepelen van de maatregelen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beteugelen. Tot nu toe weten we dat een covid-infectie bij kinderen meestal mild verloopt en soms ook zonder symptomen.

Deel bericht

20.04.20

Leren schrijven en rekenen zijn belangrijke stappen in de ontwikkeling van kinderen. Ze zijn ongelooflijk trots op hun eerste, zelfgeschreven woordjes en sommen. En die schrijven ze natuurlijk het liefst in een leuk, hip schrift.

Deel bericht

20.04.20

Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis heeft al meer dan 17.000 kwetsbare kinderen geholpen met spullen waardoor ze tijdens de coronacrisis minder stress hebben. Het crisisfonds is een initiatief van Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind. Schoolleiders ku…

Deel bericht

20.04.20

Ouders en kinderen zitten al een paar weken op elkaars lip. Dat vraagt veel van iedereen. Je wilt de sfeer goed houden en op een positieve manier met elkaar blijven omgaan. De Kwink-thuislessen sluiten daar bij aan. Ga direct, zonder inlog naar Kwink!

Deel bericht

20.04.20

Het Corona-virus en de ‘intelligente lock down’ hebben het Nederlandse onderwijslandschap ingrijpend veranderd. Afstandsleren, digitale instructie en ict-vormen van toetsing zijn de nieuwe normaliteit geworden.Wat na bijna 40 jaar ploeteren, inclusief het ‘Waddenproject?…

Deel bericht

19.04.20

Tijdens de geschiedenislessen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs is er te weinig aandacht voor de genocide die 25 jaar geleden plaatsvond in Srebrenica. Dat zegt historicus Marc van Berkel.

Deel bericht

19.04.20

Lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA) maakt zich grote zorgen over de gezondheid van het onderwijspersoneel als na de meivakantie de scholen (gedeeltelijk of gefaseerd) weer open zouden gaan. Wegens deze zorgen vindt de vakbond dat de scholen na mei dicht moeten blijven.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)