Verzamelbericht coronavirus: info over les op afstand, bijeenkomsten en ondersteuning PO-Raad

Op veel plekken wordt gezocht naar manieren waarop het schoolproces zoveel mogelijk door kan gaan. De PO-Raad ziet veel bereidheid om oplossingen en ideeën met elkaar te delen. Voor het vinden en delen van informatie en tips voor bestuurders, schoolleiders en leraren verwijzen we naar de volgende kanalen:  

  • Q&A van de Rijksoverheid voor onderwijs-gerelateerde vragen en antwoorden. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.  
  • Via www.lesopafstand.nl wordt beschikbare kennis vanuit Kennisnet en Wikiwijs gedeeld. Hier vind je tips en good practices. Ook lees je hier welke ondersteuning leveranciers nu bieden en hoe je als school om kunt gaan met het grote aanbod van dit moment.    
  • www.edualdo.nl is de plek waar leraren elkaar online kunnen ontmoeten. Hier worden vragen en antwoorden met elkaar gedeeld over onder andere lesgeven op afstand.  

Ondersteuning PO-Raad

De maatregelen van het kabinet hebben ook gevolgen voor de ondersteuning van de PO-Raad. Heb je een vraag? Onze helpdesk staat voor je klaar! Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@poraad.nl. Voor acute zaken zijn de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 16.00.
Het kantoor van de PO-Raad is vanaf donderdag 19 maart tot nader order gesloten. De medewerkers werken vanuit huis door. Dit geldt ook voor onze receptiemedewerkers. Hierdoor kan het zijn dat de PO-Raad minder goed bereikbaar is de komende weken. 

Bijeenkomsten PO-Raad

De PO-Raad annuleert alle bijeenkomsten tot en met maandag 6 april. Deze maatregel betreft ook de regiobijeenkomsten en de expertgroepen in deze periode. De komende weken bepalen we of bijeenkomsten na deze datum wel doorgaan. De PO-Raad spreekt daarnaast dagelijks met het ministerie van OCW en de andere onderwijspartners om ideeën op te halen en ondersteuning te bieden. Zo bespreken we onder andere hoe de opvang van leerlingen van ouders uit vitale sectoren geregeld kan worden en of er nog zaken nodig zijn voor het geven van afstandsonderwijs. We bespreken ook andere inhoudelijke onderwijskundige zaken, zoals de vraag hoe scholen om moeten gaan met de eindtoets.
 lees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (PO raad)