Vernieuwde website lesopafstand.nl helpt bij onderwijs op afstand en lessen in coronatijd

ICT en onderwijs

01.10.20

De website lesopstand.nl heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een betrouwbaar informatiepunt over onderwijs op afstand en lessen in coronatijd. Bekijk nu de volledig vernieuwde website vol checklists, tips en verwijzingen.

Deel bericht

(advertentie)

29.09.20

Studenten in het hoger onderwijs waren op voorhand al sceptisch over de vele online colleges die universiteiten en hogere scholen aankondigden. Maar nu, slechts een maand na de opening van het studiejaar, zijn ze het echt zat.

Deel bericht

26.09.20

Met casussen uit het beroepsveld biedt het project BeeReal inzicht in de problematiek waar de media-, onderwijs-, zorg- en welzijnsmedewerker in het werkveld mee te maken kan krijgen als het gaat om desinformatie. Het bericht Weerbaar tegen desinformatie | Wantrouwen studenten richting docenten en …

Deel bericht

26.09.20

De Lerarenacademie (online nascholing voor leerkrachten PO) van E-learning Wizard heeft een prestigieuze Comenius Edumedia Siegel 2020 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en wordt internationaal vooral gezien als een keurmerk voor innovatieve, veelbelovende en betekenisvolle educatieve software en interactieve media.

Deel bericht

23.09.20

Digitale geletterdheid in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs zijn belangrijk voor het toekomstperspectief van leerlingen. Daarom heeft Christa Klop bijgedragen aan het opstellen van drie nieuwe leerlijnen ten behoeve hiervan.

Deel bericht

17.09.20

Futurewhiz, het moederbedrijf van online oefenprogramma Squla, krijgt er zo’n zeven miljoen potentiële klantjes bij. Het bedrijf gaat uitbreiden in Duitsland, waardoor miljoenen kinderen via het platform toegang krijgen tot online lesstof. Een ongekende groei in coronatijd.

Deel bericht

17.09.20

Het schooljaar is voor alle basisscholen weer begonnen. De lokalen zitten vol, de leraar staat nu overal voor de klas. Maar wat als scholen toch weer gedeeltelijk les op afstand moeten geven, via de tablet en pc?

Deel bericht

16.09.20

Het nieuwe trainingscomplex van Team Liquid in Utrecht staat er nog wat anoniem bij. De lampen van het logo op het gebouw bij het centraal station staan nog uit en de benedenverdieping wordt nog verbouwd tot fanzone, maar “dat gaat nog wel even duren”.

Deel bericht

15.09.20

Vloggend gaat hij door het leven, Roy Helmerhorst. In posts, stories en vlogs laat hij zien wat hij het liefste doet: aardrijkskunde geven op het Anna van Rijn College in Nieuwegein. Hij wint de KNAG Onderwijsprijs en is daarmee aardrijkskundeleraar van het jaar 2020.

Deel bericht

12.09.20

Een belangrijke taak van een leraar Nederlands is het vergroten van de geletterdheid van leerlingen: goed kunnen lezen en schrijven, kritisch en weloverwogen met informatie kunnen omgaan. Tegenwoordig staat alle informatie op internet en de communicatie gebeurt vooral online. He…

Deel bericht

11.09.20

De toepassing van virtual reality, robotics en andere geavanceerde technologie in het voortgezet onderwijs wordt geremd door gebrekkige kennis onder docenten. Ook de aanschafkosten zijn een struikelblok. Dit blijkt uit onderzoek dat HP vandaag presenteert.

Deel bericht

10.09.20

“Corona legt een kloof bloot tussen scholen die het uitstekend lukt om te reageren op maatschappelijke veranderingen, en scholen die vooral in de ‘overleef-stand’ staan. Je kunt zeggen: als corona een examen is, dan is de helft van de scholen geslaagd.” Dat zegt Huub Dekkers, bestuursvoorzitter van CINOP, een van Nederlands grootste advies- en onderzoeksbureaus op onderwijsgebied.

Deel bericht

09.09.20

Er komt een breed actieplan om een ambitieuze verbetering in het onderwijs mogelijk te maken. Dit blijkt uit de Kamerbrief van minister Hoekstra (Financiën) en minister Wiebes (Economische Zaken) van maandag 7 september. Uit de brief blijkt dat de ministers zich willen richten op het verbeteren van het curriculum en de inzet van digitale hulpmiddelen om onderwijs op maat te bieden.

Deel bericht

09.09.20

Op 8 september 2020 overleed edublogger van het eerst uur André Manssen. Zijn overlijden werd bekend gemaakt via zijn Facebook-pagina. André Manssen werd 71 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaats vinden.

Deel bericht

09.09.20

Middelbare scholen stellen laptops steeds vaker verplicht, terwijl dat wettelijk verboden is. Veel ouders hikken aan tegen de hoge kosten. ‘De scholen komen er mee weg’, zegt Stichting Leergeld.

Deel bericht

03.09.20

Weet jij waar een goede les aan voldoet? Kun jij lesmateriaal maken waar zowel de leerling als de docent blij van wordt? Stuur dan jouw les in voor de Educatieve Parel 2020.

Deel bericht

31.08.20

In deze zevende tech-podcast bespreekt Michael van Wetering, expert innovatie bij Kennisnet, opvallende tech-ontwikkelingen uit het nieuws met Hans Pronk, expert internettechnologie. In deze aflevering gaan zij in gesprek over de invloed van grote technologiebedrijven op ons Nederlandse onderwijs, i…

Deel bericht

31.08.20

Videobellen is een goede oplossing om op afstand met leerlingen en leraren te communiceren. Veel scholen gebruiken hiervoor programma’s zoals Microsoft Teams en Google Meet. Maar welke impact heeft het gebruik van de vele videostreams op de snelheid van het computernetwerk op school? In dit artike…

Deel bericht

27.08.20

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat er niet altijd tijd is om na te denken over het effect ervan op ons leven. Tijd om dit wél te doen, vindt FutureNL.

Deel bericht

27.08.20

Uit onderzoek van UNICEF blijkt dat zeker 463 miljoen kinderen wereldwijd geen onderwijs op afstand hebben kunnen volgen tijdens de coronacrisis. Hierbij is gekeken naar toegang tot televisie, radio en internet, en naar het online lesaanbod van scholen uit ruim 100 landen.

Deel bericht

26.08.20

CodeSkillz is een Eindhovense startup die digitale lesmethodes ontwikkelt voor het voortgezet onderwijs. Het heeft tot doel om de volgende generaties voor te bereiden op de toekomst. CodeSkillz is in 2018 gestart en ontwikkelt zijn eerste lesmethode over Digitale Geletterdheid in co-creatie met vijf scholen uit de Brainport-regio.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)