Thuisblijven, maar wel bewegen! – PO

De openbare basisscholen in Houten houden de leerlingen in beweging, ook nu ze vanwege de coronacrisis noodgedwongen thuisblijven.

De leerlingen kunnen meedoen aan challenges, waarvan ze filmpjes kunnen maken die ze kunnen mailen naar hun juf of meester. De eerste challenge heet ‘De Club van 25’: de leerlingen moeten minstens 25 keer achter elkaar touwtjespringen. Challenge 2 is een bal minstens 20 keer hoog houden. De juf of meester bekijkt de filmpjes en maakt een winnaar bekend.

De challenges zijn een initiatief van Eddie Heerings van het project OOH Beweegt, waarbij OOH staat voor Openbaar Onderwijs Houten. Het past bij het beleid om de leerlingen meer te laten bewegen. Normaal gesproken gebeurt dat op school, maar nu dat niet kan, worden de leerlingen gemotiveerd om thuis meer te bewegen.

Hoe houdt u uw leerlingen fit nu ze vanwege de coronacrisis thuis moeten blijven? Wij willen uw ideeën graag delen met scholen in het land. Mail naar mvandenbogaerdt@vosabb.nl.lees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (VOS/ABB)