SIVON en Magister sluiten akkoord voor bijdrage van scholen in voortgezet onderwijs

ICT en onderwijs

22.12.20

SIVON en softwareleverancier Magister hebben afspraken gemaakt over de inrichting van het digitale onderwijssysteem Magister en de bijdrage die scholen in het voortgezet onderwijs hiervoor betalen. Na een reeks gesprekken zijn de partijen voor het gebruik van de Magister Suite een basis- en een innovatiepakket overeengekomen. Circa 70 procent van de scholen in het voortgezet onderwijs maakt gebruik van Magister.

Deel bericht

(advertentie)

19.12.20

Het kabinet trekt 15 miljoen euro extra uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een laptop of tablet te voorzien, zodat zij onderwijs op afstand kunnen volgen. Van schoolbesturen wordt daarnaast een eigen bijdrage gevraagd van 25 procent.

Deel bericht

18.12.20

Het online leerplatform van CodeSkillz focust zich op de implementatie van digitale geletterdheid op basisscholen en middelbare scholen.
Het bericht CodeSkillz helpt scholen om alle leerlingen digitaal vaardig te maken verscheen eerst op Mediawijzer.net.

Deel bericht

17.12.20

Pesten is iets van alle tijden. Gelukkig zijn er allerlei antipestprogramma’s om vervelend antisociaal gedrag in te dammen en gepeste kinderen meer weerbaar te maken. Maar de wereld verandert snel. Wat maakt een programma ook bij cyberpesten echt succesvol? En welke rol spelen opvoeders?

Deel bericht

17.12.20

Als bibliotheek, kinderopvang, opvoedopstelling, of basisschool kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren. Door aan te haken op de campagne zet je mediawijsheid op de kaart en kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt.

Deel bericht

15.12.20

Netwerk Mediawijsheid organiseerde een digitale netwerksessie, ‘Kritisch kijken – nepnieuws en desinformatie’, waar zo’n honderd geïnteresseerden nieuwe inzichten opdeden over (het bestrijden van) desinformatie.

Deel bericht

15.12.20

Vanaf woensdag 16 december tot en met 18 januari 2021 is er sprake van een tijdelijke schoolsluiting in het primair en voortgezet onderwijs, en het mbo. Buiten de schoolvakantie wordt er zoveel mogelijk online les gegeven. Dit vraagt veel van u, uw collega’s en alle leerlingen en ouders. Wij wille…

Deel bericht

12.12.20

Veel online mediagebruik kan effect hebben op onze gemoedstoestand. Hoe blijven we in deze tijd digitaal in balans? En waarom ontstaan er juist nu zoveel complottheorieën? Anouk Vermeij, postdoctoraal onderzoeker en Programmacoördinator aan de Tilburg University, legt het uit.

Deel bericht

10.12.20

Probeer Gynzy gratis uit en ontdek alle digitale leermiddelen. Je hebt dan tijdelijk toegang tot vele handige tools en kant-en-klare lessen, waarmee je interactief les kan geven op het bord. Daarnaast kun je met de digitale verwerking jouw leerlingen digitaal de adaptieve lesstof laten maken.

Deel bericht

09.12.20

Scholen mogen aan ouders vragen om zelf een laptop aan te schaffen, maar dit moet altijd expliciet vrijwillig zijn. Dat benadrukt minister Slob in antwoord op Kamervragen.
The post Scholen mogen ouders niet verplichten tot aanschaf laptop – VO appeared first on VOS/ABB.

Deel bericht

07.12.20

In november stapten 25 middelbare scholen tijdelijk over op afstandsonderwijs vanwege corona. Ook het Pius X-College in het Noord-Brabantse Bladel. Bij sommige vakken blijken gaten te vallen in de kennis van de leerlingen. Is een langere kerstvakantie wel zo’n goed idee?

Deel bericht

06.12.20

Beeld je in dat leerlingen elk op hun eigen niveau en tempo talen of wiskunde kunnen oefenen op de computer. Fien Depaepe, professor educatieve technologie (KU Leuven), gidst je door de mogelijkheden van learning analytics en adaptieve leeromgevingen. Is gepersonaliseerd leren eindelijk mogelijk?

Deel bericht

06.12.20

Door tegen elkaar te strijden in een computerspel ontstaat een hechtere vriendschapsband. Gamen maakt je dus socialer. NEMO Kennislink zet de belangrijkste vragen over samen gamen op een rij.

Deel bericht

04.12.20

Basisschool Pius X in Bergschenhoek heeft zich goed voorbereid op mogelijke ‘corona-scenario’s’. De school moet blijven draaien, vindt directeur Angelique te Braak. Dus terwijl leraren op een testuitslag wachten, kunnen ze toch vanuit huis met de klas aan het werk. Ook voor andere scenario’s…

Deel bericht

03.12.20

Het coronavirus (ofwel COVID-19) blijft voor verstoring van het reguliere onderwijs zorgen. Scholen en instellingen moeten regelmatig moeite doen om de bezetting rond te krijgen en onderwijs is regelmatig digitaal of hybride. Natuurlijk realiseert de inspectie zich dat het voor veel scholen en inst…

Deel bericht

01.12.20

De Educatieve Parel 2020 is op vrijdag 27 november uitgereikt aan de auteur van het beste lesmateriaal. Educatief auteur Sander Lochtenberg nam de cheque ter waarde van 1000 euro online in ontvangst. Naast de eerste prijs kende de jury ook een tweede en derde prijs toe.

Deel bericht

30.11.20

Probeer Gynzy gratis uit en ontdek alle digitale leermiddelen. Je hebt dan tijdelijk toegang tot vele handige tools en kant-en-klare lessen, waarmee je interactief les kan geven op het bord. Daarnaast kun je met de digitale verwerking jouw leerlingen digitaal de adaptieve lesstof laten maken.

Deel bericht

29.11.20

Hoe ver reikt de digitalisering in de klas, vragen leerkrachten zich af. Zijn zij straks nog wel nodig?

Deel bericht

27.11.20

De online wereld van jongeren is sinds de pandemie flink veranderd. Hoe houdt deze doelgroep zich staande tijdens deze pandemie? Wat zijn de risico’s voor deze doelgroep en waar liggen de kansen?
Het bericht De online wereld van jongeren tijdens de pandemie verscheen eerst op Mediawijzer.net.

Deel bericht

27.11.20

Onderwijsminister Arie Slob stelt opnieuw 3 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van devices, zoals laptops en tablets, in de strijd tegen onderwijsachterstanden in tijden van corona. De apparaten zijn met name bedoeld voor po- en vo-scholen die vanwege hybride onderwijs en les op afstand extra devices nodig hebben.

Deel bericht

25.11.20

Een nieuw onderzoek probeert uit te wijzen of kinderen daadwerkelijk beter worden in het onderscheiden van betrouwbaar nieuws en nepnieuws door het zelf te produceren.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)