Sexting door leerlingen niet meer per se strafbaar

Voortgezet onderwijs

12.05.20

Het door jongeren onderling digitaal uitwisselen van zelfgemaakt seksueel beeldmateriaal – sexting – wordt niet meer strafbaar. Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend.

Deel bericht

(advertentie)

12.05.20

Als rector van het Geert Groote College Amsterdam lees ik zojuist de richtlijnen van de VO-raad, waarmee wij weer onderwijs zouden moeten organiseren. Eerlijk gezegd: de moed zakt mij in de schoenen, aldus Coralie Pluut.

Deel bericht

12.05.20

Basisscholen moeten zich bij schooladvisering meer bewust worden van mogelijke vooroordelen over leerlingen. Dit aspect komt in een handreiking om de kwaliteit van de schooladvisering te verbeteren.

Deel bericht

12.05.20

Volwassenen die seksueel getinte berichten sturen naar kinderen onder de 16 jaar worden binnenkort harder aangepakt. In een wetsvoorstel dat vandaag in consultatie gaat, schrijft minister Grapperhaus van Justitie dat ‘sexchatting’ met kinderen voortaan expliciet strafbaar wordt gesteld.

Deel bericht

10.05.20

Ondanks dat de middelbare scholen op 2 juni naar alle waarschijnlijkheid weer open mogen gaat het Harens Lyceum de laatste weken van dit schooljaar haar online onderwijs continueren en wordt fysiek onderwijs beperkt. Ook andere scholen zijn aan het zoeken.

Deel bericht

10.05.20

Vanuit het Actieplan Gelijke Kansen is er subsidie beschikbaar voor doorstroomprogramma’s die de overgang van het po naar het vo verbeteren. Deelnemers zijn leerlingen die op een hoger niveau kunnen presteren maar minder ondersteuning of hulpbronnen tot hun beschikking hebben dan hun klasgenoten. Door deelname vergroten zij hun kennis en vaardigheden.

Deel bericht

10.05.20

Al enige tijd trek ik bijna dagelijks dezelfde joggingbroek en slobbertrui aan. Ik werk toch thuis, geen collega die me ziet. Maar is deze outfit wel zo bevorderlijk voor mijn productiviteit?

Deel bericht

09.05.20

De afgelopen periode hebben de meeste leraren op de een of andere wijze ervaring moeten  opdoen met afstandsonderwijs. Nu de basisscholen weer voor een deel open gaan zal het onderwijs een mengvorm worden van gewoon lesgeven en e-learning; men spreekt dan ook van blended learning. De …

Deel bericht

09.05.20

Veel leerlingen die voor de coronacrisis dreigden te blijven zitten, zullen tóch overgaan. Middelbare scholen neigen ernaar om meer scholieren een kans te geven vanwege de uitzonderlijke situatie. ,,Ik verwacht dat het percentage zittenblijvers dit jaar lager kan zijn.’’

Deel bericht

08.05.20

Onderwijsminister Arie Slob laat onderzoeken of en in hoeverre kinderen leerachterstand hebben opgelopen in de acht weken thuisonderwijs. Dat gebeurt niet alleen in het primaire, maar ook in het voortgezet onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs. We zijn ook al aan het nadenken hoe we eventueel opgelopen tekorten in de komende tijd kunnen wegwerken”, zei Slob vrijdag.

Deel bericht

08.05.20

Minister Slob heeft kritiek op de school in Amersfoort die het eindcijfer van examenleerlingen voor een aantal vakken heeft aangepast. Het Johan van Oldenbarneveldt Gymnasium stelde cijfers naar boven bij.

Deel bericht

08.05.20

Onderwijsminister Arie Slob moet ervoor zorgen dat leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) dit schooljaar hun diploma kunnen halen zonder staatsexamens te hoeven doen. Een motie met die strekking is gisteravond aangenomen in de Tweede Kamer.

Deel bericht

08.05.20

eergeld Amsterdam is slachtoffer geworden van een inbraak. Dieven hebben 76 laptops gestolen. Laptops die de stichting had ontvangen om aan kinderen te geven die er zelf geen geld voor hebben. Juist in deze Corona-tijd zijn laptops onontbeerlijk om ‘bij de les te blijven’.

Deel bericht

08.05.20

De Brainportregio wil extra vaart zetten achter de internationalisering van het onderwijs. Alle basisscholen, middelbare scholen en het mbo in Zuidoost-Brabant krijgen hier al snel mee te maken.

Deel bericht

07.05.20

Jan Drentje is opgelucht dat de eindexamens dit jaar niet doorgaan. Toch kunnen we ze niet missen, schrijft hij. „Met haat of liefde, we zijn veroordeeld tot het eeuwige examen.”

Deel bericht

07.05.20

De scholen in Spanje zouden moeten doorgaan met een combinatie van onderwijs op locatie en onderwijs op afstand zolang er geen coronavaccin beschikbaar is.

Deel bericht

07.05.20

De vo-scholen gaan – onder voorwaarden – vanaf 1 juni weer open. Het definitieve besluit hierover valt later deze maand, uiterlijk 20 mei. Scholen kunnen echter niet wachten met zich voor te bereiden op de heropening. Daarom publiceren de sociale partners nu een voorlopig protocol, op basis van de nu bekende richtlijnen van het kabinet.

Deel bericht

07.05.20

Het gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort heeft aangekondigd de eindcijfers van alle examenleerlingen tot meer dan een half punt te verhogen. Volgens de school zijn de cijfers anders niet representatief. De onderwijsinspectie wil opheldering. Mogelijk is de maatregel onwettig.

Deel bericht

07.05.20

Het schooljaar in het voortgezet onderwijs mag, met nog maar drie weken les, niet als een nachtkaars uitgaan. Een goede opvang van leerlingen is belangrijker dan het inhalen van lessen en testen.

Deel bericht

06.05.20

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht op zijn minst een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen. Bronnen die betrokken zijn bij de besluitvorming over de coronamaatregelen bevestigen dat het kabinet dat vanavond zal bekendmaken.

Deel bericht

06.05.20

De minister van Onderwijs werkt samen met haar regionale collega’s aan een plan voor het komend schooljaar. Een kleiner aantal leerlingen in de klas en een lesprogramma dat deels online en deels op school wordt gegeven zijn de belangrijkste aanpassingen

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)