‘Scholen nog dicht tot in mei’

Alles wijst erop dat de scholen vanwege de coronacrisis op zijn vroegst pas in mei weer open kunnen. Onderwijsminister Arie Slob wil namelijk eerst de resultaten afwachten van een RIVM-onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus. Het duurt zeker zes weken voordat de resultaten daarvan bekend worden. 

Het RIVM-onderzoek richt zich op honderd gezinnen met coronapatiënten. Het moet duidelijk maken in hoeverre schoolgaande kinderen en jongeren het coronavirus verspreiden.

Slob bevestigde dinsdagavond in Op1 dat hij geen besluit wil nemen over het heropenen van de scholen voordat de onderzoeksresultaten bekend zijn. ‘Als het later is dan 6 april zullen de maatregelen zoals die zijn genomen verlengd worden en de scholen nog langer dicht zijn. Pas als het onderzoek klaar is wordt er een beslissing genomen of de scholen weer open gaan.’

Gezien de verwachte duur van het onderzoek, lijkt het erop dat de scholen op zijn vroegst pas in mei weer open kunnen.

Hieronder minister Slob in Op1. Vanaf 11’39” gaat hij in op de mogelijkheid dat de scholen ook na 6 april nog dichtblijven:lees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (VOS/ABB)