Pillen laten rondgaan in een etui: drugs dealen op de middelbare school

Voortgezet onderwijs

13.03.20

In de klas een etui met hasj laten rondgaan, xtc verkopen in het fietsenhok en cocaïne verkopen in de bosjes achter school: voor sommige jongeren is dit hun bijbaan. Ze zitten op de middelbare school en zijn drugsdealer. NOS Stories sprak met minderjarige drugsdealers over hoe ze in die wereld zijn beland, en of ze er nog wel uit kunnen.

Deel bericht

(advertentie)

13.03.20

In de jaarlijkse School!Week laten openbare scholen in heel Nederland zien waar zij voor staan. Mocht uw school een open dag organiseren of iets anders waarbij mensen bij elkaar komen, overweegt u dan nog even goed of u deze activiteit laat doorgaan. Mogelijk kunt u het cancelen in verband met het c…

Deel bericht

13.03.20

De basis- en middelbare scholen blijven in Nederland open, bevestigde minister Slob vanmorgen nog een keer. Ook in andere Europese landen speelt de vraag: scholen wél of niet op slot? Een rondgang langs de buitenlandcorrespondenten van de NOS leert dat daar binnen Europa flink verschillend over wordt gedacht.

Deel bericht

13.03.20

Drie middelbare scholen hebben besloten vanaf maandag op school geen les meer te geven door het corona-virus. Het gaat om het Baarnsch Lyceum, het Griftlandcollege in Soest en de Waldheimmavo in Baarn.

Deel bericht

13.03.20

Middelbare scholieren krijgen les in ondernemen op het Markland College in Zevenbergen. Dat leer je vooral door te doen: marketing, boekhouding, aandelen verkopen en, niet onbelangrijk, tegenslag.

Deel bericht

13.03.20

Niet meer dan 100 mensen bij elkaar om uitbraak van corona te voorkomen? Op deze vrijdag de dertiende zitten de schoolkantines van het voortgezet onderwijs vol met honderden leerlingen. Dat knelt: ‘Hopen dat er hierdoor geen besmetting komt’.

Deel bericht

13.03.20

Een blog over welke digitale leermiddelen ingezet kunnen worden als je een deel van de les op afstand wilt vormgeven.

Deel bericht

13.03.20

Minister Slob blijft erbij dat het niet nodig is om de scholen te sluiten. Een deel van de Tweede Kamer vindt dat in verband met het coronavirus alle scholen dicht moeten, zo bleek gisteren in het debat. Verschillende andere landen hebben zo’n maatregel al genomen. Maar het kabinet is nu niet van plan dat ook te doen. Slob herhaalde dat volgens medische experts de scholen open kunnen blijven.

Deel bericht

13.03.20

Het kabinet besloot gisteren dat de scholen in het basis- en middelbaar onderwijs gewoon openblijven. Het is nog te vroeg om een overzicht te hebben van hoeveel ouders hun kinderen vandaag thuishouden, maar een aantal scholen ziet al dat een derde tot bijna de helft van de kinderen thuis wordt gehouden.

Deel bericht

13.03.20

Ik werk op een school, universiteit of kinderopvang. Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen bij kinderen en mezelf?

Deel bericht

13.03.20

Het besluit van het kabinet om scholen voorlopig niet te sluiten, is bij veel leerkrachten slecht gevallen. Een open brief van een basisschoollerares in het Gelderse Dieren is al meer dan 10.000 keer gedeeld.

Deel bericht

13.03.20

Scholen in het voortgezet onderwijs doen er verstandig aan om geen grote groepen leerlingen bij elkaar te zetten. Dat zegt voorzitter Pieter Lossie van het LAKS. “Ik vind dat schoolleiders en schoolbesturen serieus na moeten gaan denken om gefaseerd pauzes in te gaan stellen”, zegt Lossie. “

Deel bericht

13.03.20

De Algemene Onderwijsbond (AOb) begrijpt het als schoolbesturen en onderwijspersoneel besluiten sommige scholen toch te sluiten vanwege het coronavirus, stelt AOb-voorzitter Eugenie Stolk in een donderdag verschenen persverklaring.

Deel bericht

13.03.20

Hoe zorg je ervoor dat de honderden middelbare scholieren die nu preventief thuis zitten vanwege het coronavirus niet te veel leerachterstand oplopen? Middelbare scholen in de regio treffen voorbereidingen om het onderwijs zo goed als mogelijk door te laten gaan.

Deel bericht

13.03.20

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer tijdens het debat over coronavirus het besluit verdedigd om de scholen open te houden, maar stuitte op forse kritiek en vraagtekens van zowel oppositiepartijen als coalitiepartijen.

Deel bericht

12.03.20

De bestuurders van basis-, en middelbare scholen, middelbaar beroepsonderwijs, universiteiten en hbo’s steunen het besluit om de Nederlandse scholen niet te sluiten. Het kabinet zegt dat scholieren minder gevoelig zijn voor het virus en denkt dat de gevolgen te groot zijn als ouders thuis moeten blijven voor hun thuisblijvende kinderen.

Deel bericht

12.03.20

Op dit moment zit een groot aantal onderwijsorganisaties op het ministerie van Onderwijs in Den Haag bij elkaar voor een crisisoverleg. Ze praten daar over het kabinetsvoorstel om de basis- en middelbare scholen niet te sluiten. Universiteiten en hbo-opleidingen krijgen het advies om hoorcolleges zo veel mogelijk online aan te bieden.

Deel bericht

12.03.20

Als Nederland nu niet meteen doorpakt in het beteugelen van het aantal coronabesmettingen, zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM) vandaag in een brief aan het RIVM, na de aankondiging van extra maatregelen in het hele land. Ze vragen om “militaire besluitvaardige structuren”.

Deel bericht

12.03.20

Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast, mensen moeten thuiswerken indien mogelijk en wie koorts of luchtwegklachten heeft, moet sowieso binnenblijven. Scholen blijven vooralsnog gewoon open.

Deel bericht

12.03.20

Wereldwijd slaat het lerarentekort toe. Andere landen proberen het op te lossen met zij-instromers, het beter betalen van starters en grotestadsbonussen. Het ei van Columbus is nog nergens gevonden.

Deel bericht

12.03.20

Nu veel scholen door het coronavirus te maken krijgen met lesuitval, en sommige scholen zelfs geheel moeten sluiten, dringt zich de vraag op hoe we als noodoplossing les kunnen blijven geven vanuit huis met behulp van ict. Het is nooit een volwaardige vervanging, maar wel een alternatief voor als er…

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)