Oud-officier Korps Mariniers Peter Hengeveld nieuwe COO bij EuroCollege

Voortgezet onderwijs

30.07.20

Principes als discipline, hard werken, presteren onder druk en grenzen verleggen, die jongeren bij het Korps Mariniers aangeleerd krijgen, kunnen ook een belangrijke rol spelen in de verbetering van het Nederlandse onderwijs. Nu ontbreekt op scholen veelal gezag en is ‘moeten’ een vies woord geworden. Daardoor raken veel kinderen tussen wal en schip.

Deel bericht

(advertentie)

29.07.20

De Tweede Kamer reageert met verbijstering op de waarschuwing van het ministerie van Onderwijs dat leerlingen die na hun vakantie in quarantaine moeten, een boete voor spijbelen boven het hoofd hangt. ‘Dat is niet goed te volgen.’

Deel bericht

29.07.20

Aan een gezinsvakantie naar een land waar vanwege het coronavirus een oranje reisadvies geldt, kan bij thuiskomst een duur prijskaartje komen te hangen. Eenmaal in Neder­land moeten ouders en hun kinderen van boven de 12 jaar twee weken in quarantaine, is het dringende advies van de overheid.

Deel bericht

27.07.20

Een derde van de middelbare scholen gaf dit jaar álle examenkandidaten een diploma, zeker vijf keer meer dan normaal. Extra studietijd en meer herkansingen leidden tot die hoge score na het schrappen van het centraal examen.

Deel bericht

25.07.20

Nu veel scholieren door de coronacrisis een leerachterstand hebben opgelopen, schieten zomerscholen als paddestoelen uit de grond. Deskundigen zijn kritisch: ‘wildgroei’ kan de kansenongelijkheid juist vergroten.

Deel bericht

24.07.20

Een vaccin tegen corona laat nog een flinke tijd op zich wachten. Volgens Mike Ryan, hoofd van het ‘noodgevallenprogramma’ van de WHO, kunnen we het eerste coronavaccin pas begin 2021 verwachten.

Deel bericht

23.07.20

Meer dan de helft van de havisten en vwo’ers zegt achter te lopen met hun schoolwerk. De leerlingen vonden het lastig om via het beeldscherm op te letten, konden makkelijker spijbelen en hadden weinig motivatie om te leren.

Deel bericht

22.07.20

Als het coronavirus zich verder verspreidt, gaat Nederland vooral lokaal op slot. Maar hoe dan? En wat gebeurt er met de horeca en scholen?

Deel bericht

21.07.20

Vakverenigingen, samenwerkend in het PlatformVVO zijn van mening dat de examens van afgelopen jaar alsnog beschikbaar moeten worden gesteld aan zowel docenten als (oud)leerlingen. Voor PlatformVVO geldt dat er geen steekhoudende argumenten zijn die boven het onderwijsbelang uitgaan.

Deel bericht

21.07.20

Scholen moeten veel beter nadenken wat ze met digitalisering willen bereiken en hoe dat in hun onderwijs past. „Er wordt veel ondoordacht gedigitaliseerd.”

Deel bericht

18.07.20

Met zijn collega-leraren op de middelbare school zag Gerwin van der Werf, muziekdocent en schrijver, hoe tieners in coronatijd tegen de muren opliepen.

Deel bericht

18.07.20

Maandenlang thuisonderwijs. Is dat wel goed voor mijn kind? Het is een vraag die veel mensen hadden. Nu komt de vereniging van schoolleiders met cijfers. Wat blijkt: er zijn zeker kinderen die achteruit zijn gegaan door die periode, maar óók kinderen die juist vooruit gingen.

Deel bericht

16.07.20

Welke educatieve auteur ontwerpt dit jaar de ‘Beste Les van 2020’ en wint daarmee de Educatieve Parel? Doe mee aan deze wedstrijd en zet daarmee de educatieve auteur als maker van hoogwaardig lesmateriaal in de schijnwerpers!

Deel bericht

16.07.20

Leerlingen die de route vmbo-basis of vmbo-kader volgen, sluiten steeds vaker vakken op een hoger niveau af. Dat blijkt uit onderzoek van SEO, een intituut dat verbonden is aan de Universiteit van Amsterdam. Favoriet vak is Engels, gevolgd door Nederlands en wiskunde.

Deel bericht

16.07.20

ThiemeMeulenhoff en Microsoft Education hebben samen een innovatieve oplossing ontwikkeld voor online onderwijs. Leerlingen die voor school digitale lesmethodes volgen van ThiemeMeulenhoff, kunnen dat vanaf nu volledig doen in Microsoft Teams.

Deel bericht

14.07.20

Waarom is het voor ‘professionele’ onderwijsmensen zo moeilijk toe te geven dat iedereen (die dat wil) kan lesgeven? Briefschrijver Toon Broekhuisen, die zelf acht jaar onbevoegd voor de klas stond en inmiddels directeur is in het voortgezet onderwijs, vroeg zich dat onlangs af.

Deel bericht

13.07.20

Leraren kampen wereldwijd met stress op hun werk. Dat blijkt uit een internationale rapportage over het beroep van de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (Oeso).

Deel bericht

13.07.20

De uitzondering bevestigt de regel. Neem het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Daar worden in de staart van de zomervakantie ongeveer dertig leerlingen nog even bijgespijkerd voordat het nieuwe schooljaar weer begint.

Deel bericht

11.07.20

Evelien Hoogendoorn De middelbare school gaat weer volledig open. Voor veel leerlingen is dat fijn, maar niet voor iedereen. Sommige leerlingen presteerden beter toen ze minder op school hoefden te zijn. Daarom pleit ik voor een meer maatwerk op de middelbare scholen, waarbij leerlingen ruimte krijg…

Deel bericht

11.07.20

Omdat docenten tijdens de corona-lockdown in het voortgezet onderwijs minder konden toetsen, zijn ze soepel in de beoordeling van de leerlingen. Resultaat: er zijn dit schooljaar minder zittenblijvers.

Deel bericht

10.07.20

Hoe komt het dat zo veel Nederlandse leerlingen slecht leren lezen en rekenen? Het lerarentekort is schrijnend, maar erger is nog dat de leraar er niet toe doet in ons onderwijs, betoogt Sezgin Cihangir, directeur van het Nederlands Mathematisch Instituut.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)