‘Ongecontroleerde coronaverspreiding, dus scholen sluiten’ – PO/VO

Het aantal leerlingen dat besmet raakt met het coronavirus is zo groot, dat de scholen per direct dicht moeten. Dat zegt antropoloog Ginny Mooy van de COVID-expertgroep RedTeam C19 NL.

Mooi stelt op BNR Nieuwsradio dat er volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nu zoveel besmettingen zijn onder leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs, ‘dat er een ongecontroleerde verspreiding plaatsvindt’. Zij zegt ook dat het vanwege uitval van leerlingen en leraren onmogelijk is de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

Mooy pleit daarom voor ‘een harde knip’. Daarmee bedoelt ze dat de scholen per direct voor veertien dagen dicht zouden moeten. Voor de regio Noord zou dat betekenen dat de scholen nu dichtgaan, terwijl voor de regio’s Midden en Zuid een week aan de huidige herfstvakantie wordt geplakt. Daarna, dus op maandag 2 november, zouden de scholen weer veilig open kunnen, stelt ze.

Het RedTeam C19 NL stelt zich op als een onafhankelijk groep deskundigen die ‘reflecteren op de officiële adviezen en standpunten van overheid, RIVM en het OMT, en die toetsen aan wetenschappelijke kennis, internationale kennis en ervaring, logische consistentie vanuit verschillende perspectieven’.lees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (VOS/ABB)