Nieuwe campagne om jongeren uit internetcriminaliteit te houden

Voortgezet onderwijs

21.04.20

De politie start vandaag de campagne ‘Gamechangers’ voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Die is erop gericht om met behulp van speciaal ontwikkelde games cybercrime te leren herkennen.

Deel bericht

(advertentie)

20.04.20

Studenten hebben kritiek op de software die wordt gebruikt om te controleren of er wordt gefraudeerd bij online tentamens. Om de tentamens te kunnen maken, moeten ze toestemming geven voor het registreren en opslaan van videobeelden. De studenten vrezen dat ze door de software ten onrechte worden aangemerkt als fraudeur.

Deel bericht

20.04.20

Het Corona-virus en de ‘intelligente lock down’ hebben het Nederlandse onderwijslandschap ingrijpend veranderd. Afstandsleren, digitale instructie en ict-vormen van toetsing zijn de nieuwe normaliteit geworden.Wat na bijna 40 jaar ploeteren, inclusief het ‘Waddenproject?…

Deel bericht

20.04.20

Vandaag beginnen de eindexamens in Berlijn. De strijd tegen het coronavirus wordt uitgebreid naar het eindexamenlokaal. De scholen moeten beloven dat ze tot de tanden gewapend zijn. Twee van mijn kinderen zijn opgeroepen om aan het front te verschijnen. Ze zijn moediger dan hun vader en trekken ten strijde. Gekkenwerk.

Deel bericht

19.04.20

De moeder van Tom werkt als verpleegkundige, en had veel last van slecht zittende mondkapjes. Tom bedacht daarop een slimme mondkapjes-truc.

Deel bericht

19.04.20

Tijdens de geschiedenislessen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs is er te weinig aandacht voor de genocide die 25 jaar geleden plaatsvond in Srebrenica. Dat zegt historicus Marc van Berkel.

Deel bericht

19.04.20

Lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA) maakt zich grote zorgen over de gezondheid van het onderwijspersoneel als na de meivakantie de scholen (gedeeltelijk of gefaseerd) weer open zouden gaan. Wegens deze zorgen vindt de vakbond dat de scholen na mei dicht moeten blijven.

Deel bericht

19.04.20

Paul Rosenmöller is er geen voorstander van de zomervakantie in te korten en in die periode lessen in te halen die leerlingen nu missen vanwege het coronavirus. Die periode kan wel worden gebruikt voor de meest kwetsbare groep, leerlingen met een grote achterstand.

Deel bericht

19.04.20

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt of kinderen het coronavirus kunnen doorgeven. De resultaten van dat onderzoek spelen een cruciale rol bij het besluit of de scholen binnenkort weer open kunnen. Het onderzoek liep flinke vertraging op, maar gelukkig valt er ook steeds meer te leren van de situatie in andere landen

Deel bericht

19.04.20

Hopelijk zijn we over twee jaar coronavrij. Maar hoe ziet ons leven er dan uit op straat, werk, school en tijdens het uitgaan? We vroegen het aan zeven deskundigen. Nederland krijgt les via internet. En we bekijken het nut van centraal toetsen. Maar het basisonderwijs blijft in het lokaal, denkt Rob Martens, hoogleraar onderwijswetenschappen

Deel bericht

17.04.20

De overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs ziet er dit jaar anders uit. De eindtoets die normaal gesproken in deze periode wordt afgenomen, gaat voor leerlingen in groep acht niet door. Een hogere eindtoetsuitslag kan dus niet leiden tot een bijgesteld schooladvies.

Deel bericht

16.04.20

Wees voorzichtig met het gebruik van Zoom. Die waarschuwing geeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een inventarisatie van dertien veelgebruikte videobel-apps die gisteren is gepubliceerd. Gebruikers kunnen de veiligheid van videobelsoftware verbeteren met de juiste instellingen.

Deel bericht

16.04.20

Minister van Onderwijs Celaá is woensdag met haar collega’s van de autonome regio’s overeengekomen dat alle leerlingen in het basis-, voortgezet-, en beroepsonderwijs zullen doorstromen naar het volgend schooljaar.

Deel bericht

16.04.20

Het kabinet hakt volgende week een knoop door over versoepeling van de coronamaatregelen. Hoe zien de Nederlandse scholen er na de meivakantie uit? Vijf scenario’s.

Deel bericht

16.04.20

De Onderwijsraad heeft donderdag adviezen uitgebracht aan het kabinet over het inhalen van leerachterstand die is ontstaan door de coronamaatregelen. Een vroegere of kortere zomervakantie en langere lesdagen zijn daar twee van …

Deel bericht

15.04.20

Koning Willem-Alexander bedankt de studenten die scholieren helpen via het corona-initiatief Studentenhelpenscholieren.nl. Dat onlineplatform koppelt studenten aan middelbare scholieren zodat de scholieren een online bijles kunnen krijgen. De afgelopen weken hebben meer dan 1500 studenten zich aangemeld en zijn zo’n 600 scholieren geholpen.

Deel bericht

15.04.20

Dit jaar staat het boek Dwars door de storm (Leopold) van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal tijdens Nederland Leest Junior. Met de hele klas dit boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over familie en de geschiedenis van je omgeving. De campagne Nederland Leest Junior 2020 duurt de hele maand november en richt zich op schoolkinderen van groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2.

Deel bericht

15.04.20

Nu de scholen in Spanje al een maand gesloten zijn, beginnen deskundigen en ouders zich zorgen te maken over hoe het nu verder moet. Als de situatie met het coronavirus het toestaat, pleiten zij ervoor het onderwijsprogramma in de zomer voort te zetten.

Deel bericht

15.04.20

Morgen openen de scholen en kinderdagverblijven in Denemarken weer. Na weken van thuisscholing is dit de eerste maatregel die het Europese land versoepelt. Maar logischerwijs gaat het anders dan anders: er gelden strikte regels.

Deel bericht

14.04.20

Het kabinet beslist volgende week dinsdag of scholen nog langer dicht moeten blijven. Uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond blijkt dat leraren zich grote zorgen maken over hun veiligheid en gezondheid als de scholen weer opengaan.

Deel bericht

14.04.20

Dit blog is geschreven door Nellianne van Schaik, docent Nederlands op het Calvijn College in Goes. De reflectie erop is verzorgd door Gerdineke van Silfhout, leerplanontwikkelaar Nederlands en expert toetsing bij SLO.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)