Lente-editie VROEG over omgaan met verlies

De nieuwe editie van VROEG is uit – veertig pagina’s dik – met als thema Verlies. Een moeilijk en gevoelig onderwerp waar vrijwel iedere zorgprofessional die werkt met jonge kinderen mee te maken heeft. Het liefst houden we deze gebeurtenissen en dit verdriet zover mogelijk van jonge kinderen vandaan, maar dit is helaas niet mogelijk.

Verlies hoort bij het leven. Bij grote en kleine mensen, we krijgen er allemaal mee te maken. Wat doe je dan wel, wat doe je niet? Niet alleen als ouder, vriend, of vriendin, maar ook als juf of hulpverlener.

Het eerste VROEG-nummer van 2020 belicht dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Iets wat direct blijkt uit de titels van de artikelen: ‘Houd kind bij overlijden niet buiten schot’, Omgaan met kraamtranen & babyblues, ‘Neem rouwbeleving jonge kind serieus’, ‘Kraamzorg steunpilaar na overlijden baby’ en ‘Maak het verlies aanschouwelijk’. Onderdeel van het thema is ook een interview met prof. dr. Manu Keirse over leren leven met levend verlies.

Naast de thema-artikelen is er aandacht voor tal van andere aspecten rond de zorg voor het jonge kind, waaronder een interview met hoogleraar ontwikkelingsneurologie prof. dr. Mijna Hadders-Algra. In haar werk richt zij zich op het zich ontwikkelende brein. “Alleen goed kijken kan al ontzettend veel vertellen over het risico dat het kind op een ontwikkelingsstoornis loopt.” Ook bevat de nieuwe VROEG een dubbelinterview met prof. dr. Hedwig van Bakel en dr. Binu Singh, respectievelijk voorzitter van de Nederlandse en Vlaamse beroepsvereniging die zich inzet voor het vergroten van de professionele kwaliteit van de zorg aan zwangeren en de allerjongsten. “Wat ons bindt, is stem geven aan wat jonge kinderen nodig hebben. En wat niet!”

Verder in dit nummer:

  • Pionier in hulp aan huilbaby’s
  • De Vroegwerker: Saskia Zeldenrust
  • Uniek pakket voor premature nazorg
  • Werken aan optimale ontwikkelkansen
  • Ouders aan het woord: Moeilijke start ondermijnt ouderinstinct
  • Autisme herkennen bij baby’s en peuters

Bestellen

Een los exemplaar van de nieuwe VROEG kost € 10,00 (incl. porto) en is te bestellen via de website, klik hier. De prijs voor een abonnement is € 26,50 (Ned.) of € 31,50 (België), zie het aanmeldformulier.

——

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signaleringlees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (Vakblad Vroeg)