Legionella: bij herstart scholen waterleidingen doorspoelen!

Basisonderwijs

25.04.20

Het is nodig om net als aan het einde van een vakantieperiode voor de herstart van de scholen na de corona-lockdown de waterleidingen in de gebouwen door te spoelen. Dit om besmetting met de legionellabacterie te voorkomen.

Deel bericht

(advertentie)

25.04.20

De gemeente Utrecht presenteert een noodplan om het lerarentekort in het basisonderwijs aan te pakken. De stad wil daarmee een voorbeeld worden voor de rest van Nederland.

Deel bericht

25.04.20

Zoom voert in Zoom 5.0 een aantal verbeteringen door aan haar beveiliging. De verbeteringen zijn onderdeel van het 90-dagenplan van Zoom om voor het monitoren en versterken van de beveiliging en privacybescherming van het platform. Nieuw is onder meer het toepassen van AES 256-bit GCM-encryptie. Ook krijgen gebruikers meer controle over datarouting.

Deel bericht

25.04.20

In Nederland slagen we er goed in om onze ambities te realiseren van het taal- en rekenniveau dat leerlingen aan het einde van de basisschool minimaal moeten beheersen (1F, het fundamentele niveau). Om goed te kunnen functioneren in de maatschappij, is beheersing van het streefniveau (1S/2F) noodzakelijk. Alleen bij lezen wordt de ambitie van 65 procent gehaald. Dat blijkt uit een peiling van Peil.

Deel bericht

24.04.20

Nu de basisscholen op 11 mei gedeeltelijk opengaan, openen ook de buitenschoolse opvang en de kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 4 jaar de deuren. Maar de voorbereidingen verlopen stroef, zegt de brancheorganisatie.

Deel bericht

24.04.20

Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs, scholen voor speciaal basisonderwijs en de kinderopvang vanaf 11 mei op een aangepaste manier weer open gaan. Op veel plekken gaat dat gelukkig goed. Op sommige scholen en kinderopvang bestaat onduidelijkheid.

Deel bericht

24.04.20

Van het kabinet mag het weer, en alle basisscholen lijken na de meivakantie inderdaad weer open te gaan. Ook de veertien Nijmeegse basisscholen die de deuren gesloten wilden houden op 11 mei, gingen gisteren om, na bakken met kritiek over zich heen te hebben gekregen.

Deel bericht

24.04.20

Bij een klein kind passen we vaak automatisch onze spraak aan. We verhogen de toon, variëren flink met de intonatie, maken korte zinnetjes en overdrijven onze mimiek. ‘Praat toch normaal’, zeggen sommigen, maar grootschalig onderzoek laat zien dat kinderen juist de voorkeur geven aan zulke kindgerichte spraak.

Deel bericht

24.04.20

Maikel Beumer is schoolleider van de Heilig Hartschool in Hernen. Ook verzorgt hij de ict voor alle Wijchense basisscholen. Beumer betreurt alle leuke activiteiten die zijn afgelast.

Deel bericht

24.04.20

Brancheorganisatie Kinderopvang en ouders zijn boos op scholen die kinderen geen hele maar halve dagen naar school laten gaan. Daarmee veroorzaken ze volgens hen een chaos die het RIVM juist probeert te voorkomen. De maatregel gaat volgens hen ook in tegen het kabinetsbesluit dat het primair onderwijs op 11 mei gedeeltelijk opengaat en de kinderopvang volledig.

Deel bericht

24.04.20

https://www.aob.nl/nieuws/inspectie-passend-onderwijs-loopt-nog-niet-overal-goed/

Deel bericht

24.04.20

Afgelopen woensdag werd het al aangekondigd, maar nu is de paper ‘De afscheidsmusical tijdens de coronacrisis’ dan ook echt beschikbaar.

Deel bericht

24.04.20

In plaats van vakanties in te korten, om leerlingen vermeende leerachterstanden te laten inhalen, zou het wijs zijn als de minister de scholen de tijd en ruimte zou geven voor doordenking en dialoog rond de noodzakelijke herinrichting.

Deel bericht

24.04.20

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat onderzoeken of onderwijsinstellingen de privacy goed op orde hebben bij thuisonderwijs. Dat schrijft de AP donderdag op haar website.

Deel bericht

24.04.20

Stichting Samen Tussen Amstel en IJ (STAIJ), waaronder negentien Amsterdamse scholen vallen, vraagt ouders rekening te houden met de mogelijkheid dat de scholen van de stichting later zullen openen dan 11 mei, de datum waarop ze van het kabinet weer geopend mogen zijn.

Deel bericht

23.04.20

Producenten van afscheidsmusicals hebben hun uiterste best gedaan om leerkrachten, leerlingen van groep 8 en hun ouders een onvergetelijke avond te bezorgen met een spetterende eindmusical.

Deel bericht

23.04.20

Er is verdeeldheid onder ouders over het heropenen van de basisscholen. Waar een grote meerderheid het goed vindt dat de scholen weer open gaan, overweegt een kleine dertig procent van de ouders hun kinderen thuis te laten, blijkt uit een peiling op deze site. Belangenorganisatie Ouders en Onderwijs bevestigt de verdeeldheid

Deel bericht

23.04.20

Het kabinet wil dat basisschoolleerlingen in juni weer de hele week naar school gaan, net als voor de coronacrisis. Als de eerste weken van de heropening zonder problemen verlopen, zal dat gebeuren. Dat zeggen bronnen tegen de NOS.

Deel bericht

23.04.20

De scholen voor speciaal basisonderwijs in Friesland gaan na de meivakantie ‘gewoon’ open zoals ze gewend waren: alle leerlingen zijn alle schooldagen welkom.

Deel bericht

23.04.20

Meester Michael Swartz is docent economie in het voortgezet onderwijs, maar heeft de afgelopen weken ook zijn eigen zoons Jair (11) en Lior (7) thuis lesgegeven. Dat ging prima, al is Michael blij dat de basisscholen weer open gaan.

Deel bericht

23.04.20

Het lerarentekort kan in Amsterdam worden teruggedrongen door kleine scholen te sluiten of samen te voegen. Het tekort – volgens het noodplan dat de Amsterdamse schoolbesturen indienden nu 391 fulltimedocenten – neemt dan in Amsterdam af met ongeveer 37 tot 73 voltijdsbanen.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)