Kindermuziekweek klinkt online van 27 maart tot 6 april 2020

De tweede landelijke Kindermuziekweek 2020 is een evenement dat wél doorgaat. Vanaf 27 maart tot en met 5 april 2020 kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar genieten van allerlei soorten muziek, maar nu online. Want muziek verbindt, juist nu. Dit meldt Kindermuziekweek.

Kinderen kunnen deze week zelf kiezen of ze muziek maken of ernaar luisteren. Iedere dag is er keuze voor activiteiten uit een programma dat is samengesteld met deelnemers en ambassadeurs. Enkele opties zijn een optreden bijwonen van Dirk Scheele via de live stream, dansen met de Dons-band, meedoen aan de dag-contest of live vragen stellen aan één van de ambassadeurs. Op deze website is het gehele programma en meer informatie te vinden. 

Kindermuziekweek

In 2019 heeft een aantal grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector de krachten gebundeld om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Het doel daarvan was alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken en het luisteren naar live muziek. Na een succesvolle eerste editie waarbij partners uit het hele land zich aansloten is het 27 maart 2020 tijd voor de tweede editie. Alleen is deze dit jaar geheel digitaal. 

“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met muziek”

Dat muziek voor kinderen zo belangrijk is onderstreept ook programmamaker en presentatrice Evelien Bosch, één van de landelijke ambassadeurs van de Kindermuziekweek: “Je laten meenemen door de muziek, samen dansen en genieten. Muziek is een verrijking van het leven en als ambassadeur van de kindermuziekweek zet ik me er graag voor in om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te laten komen.” 

Door: Nationale Onderwijsgids

KLIK HIER voor de bron van dit bericht