Kiezen voor een veilige videochatapplicatie

Voortgezet onderwijs

06.10.20

Scholen hebben sinds de uitbraak van het coronavirus veel ervaring opgedaan met het lesgeven op afstand via videoapplicaties. Nog steeds zijn deze videoapps in sommige situaties nodig om contact met leerlingen te onderhouden en om lessen te geven.

Deel bericht

(advertentie)

06.10.20

Scholen worstelen met de uitval van docenten door de coronamaatregelen. Sinds het begin van het schooljaar zat gemiddeld 10 procent van de leraren tijdelijk thuis vanwege een verkoudheid of een besmette huisgenoot. Het gevolg is extra lesuitval.

Deel bericht

05.10.20

Uit het grootschalige internationale onderzoek Free to be Online? van Plan International blijkt dat 58 procent van alle meisjes tussen de 15 en 25 jaar te maken krijgt met online intimidatie. De ervaringen van slachtoffers lopen uiteen van denigrerende opmerkingen tot het dreigen met verkrachting. Plan roept social mediabedrijven op online intimidatie serieus te nemen.

Deel bericht

05.10.20

Vanaf maandag geldt het dringende advies om op middelbare scholen een mondkapje te dragen. Het advies is bedoeld voor situaties waarin leerlingen en docenten niet altijd 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden, zoals op de gang en in aula’s. Hoe is dat voor de leerlingen en docenten?

Deel bericht

02.10.20

Vanaf maandag moeten alle leerlingen op de middelbare scholen in Amsterdam een mondkapje dragen. Dat laat voorzitter Rob Oudkerk van vereniging van schoolbesturen in het Amsterdamse voortgezet onderwijs (OSVO) weten.

Deel bericht

02.10.20

De Universiteit Utrecht start met een korte cursus voor studenten die gaan helpen bij het wegwerken van leerachterstanden. In oktober gaan zo’n 100 studenten aan de slag bij vier scholen. De studenten zijn geworven door het non-profit platform Studenten Helpen Scholieren en worden ingezet voor vakken die ze zelf studeren.

Deel bericht

02.10.20

De coronacrisis heeft veel invloed op jongeren. De Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) lanceert de Opp app voor jongeren en volwassenen tussen 16 en 35 jaar, om te horen wat de gevolgen van de coronacrisis zijn voor jongeren in Nederland. Bovenbouwscholieren kunnen meedenken over onderwijs.

Deel bericht

02.10.20

Op het Markland College in Zevenbergen werd al een ventilatiesysteem omgebouwd en kwamen er ‘docenteilanden’ met spatschermen. Nu wordt er gesproken over mondkapjes. Alles om het virus buiten te houden.

Deel bericht

02.10.20

Hij ziet het om zich heen: collega’s raken besmet, leerlingen raken besmet. „En onderwijsminister Arie Slob doet te weinig.” Ton van Haperen, economiedocent op het Rythovius College in Eersel, ziet het helemaal misgaan met de corona-aanpak in het onderwijs. Of beter: het ontbreken daarvan.

Deel bericht

02.10.20

De vereniging van leveranciers van ventilatie- en filtersystemen (VLA) verwacht niet dat scholen deze winter al zullen zijn voorzien van goede ventilatiesystemen. Ook is het budget, dat door het kabinet wordt uitgetrokken, onvoldoende. Dat zegt VLA-voorzitter Wouter Wijma.

Deel bericht

02.10.20

Het aantal kinderen jonger dan 18 jaar dat minstens één stiefouder, stiefbroer of -zus of halfbroer of -zus had, is in twintig jaar toegenomen met bijna 180.000. Dat meldt het Centraal Bureau van de Statistiek.

Deel bericht

02.10.20

De tekst van dit commentaar is voor een op de vier jongeren echt niet te volgen. Dat kan natuurlijk aan de auteur liggen, maar het is helaas een feit dat een kwart van de kinderen aan het eind van de basisschool nog steeds niet goed kan lezen. Dat komt volgens de ­onderwijsinspectie doordat het taalonderwijs tekortschiet.

Deel bericht

01.10.20

Door een fout bij Jeugdriagg zijn de dossiers van kinderen met veelal ernstige psychische problemen gelekt. Ondanks inspanningen van minister Hugo de Jonge om zorginstellingen beter te beveiligen, lijkt er in anderhalf jaar tijd nauwelijks iets veranderd.

Deel bericht

01.10.20

De website lesopstand.nl heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een betrouwbaar informatiepunt over onderwijs op afstand en lessen in coronatijd. Bekijk nu de volledig vernieuwde website vol checklists, tips en verwijzingen.

Deel bericht

01.10.20

Famke Louise is op bezoek geweest bij Diederik Gommers. Hij is arts in een ziekenhuis en werkt op een afdeling voor heel zieke mensen. Famke Louise ging bij hem langs om te praten over het corona-virus en alle maatregelen.

Deel bericht

01.10.20

Op honderden scholen in Nederland voldoet de ventilatie niet aan de wettelijke richtlijnen, maar met wat simpele trucjes is daar op korte termijn verandering in te brengen. Voor een permanente oplossing trekt het kabinet 360 miljoen euro uit. “We moeten aan de bak”, zegt Doekle Terpstra.

Deel bericht

01.10.20

Gisteren werd het rapport Thuiszitters Tellen van Oudervereniging Balans openbaar. Hieruit blijkt dat niet het gangbare getal van vierduizend thuiszitters klopt, maar na grondig onderzoek in de afgelopen vier jaren is dit meer dan vijftienduizend. En waarschijnlijk nog wel vele malen meer

Deel bericht

01.10.20

Voor middelbare scholen komt er een dringend advies om een mondkapje te dragen. Volgens verschillende bronnen geeft de onderwijssector aan middelbare scholen het advies dat leerlingen in de gangen, de aula en de kantine een mondkapje op te zetten. Voor de lessen zou het advies niet gelden.

Deel bericht

01.10.20

Middelbare scholieren zouden op school buiten de lessen om mondkapjes moeten dragen. Kinderarts Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en lid van het Outbreak Management Team (OMT), wil deze maatregel graag ter discussie brengen in het OMT.

Deel bericht

30.09.20

Het RIVM heeft vanaf 1 juni tientallen coronaclusters in scholen geregistreerd. Dat blijkt uit de jongste technische briefing die RIVM-directeur Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer gaf.

Deel bericht

30.09.20

Er zijn snel extra docenten nodig om de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden. Alleen op die manier krijgen collega’s in het voortgezet onderwijs voldoende tijd om ook online goed les te geven, al dan niet naast hun werk in de klas. Dat zegt AOb-bestuurder Henrik de Moel.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)