Inspectie: ‘Passend onderwijs loopt nog niet overal goed’

Basisonderwijs

24.04.20

https://www.aob.nl/nieuws/inspectie-passend-onderwijs-loopt-nog-niet-overal-goed/

Deel bericht

(advertentie)

24.04.20

Afgelopen woensdag werd het al aangekondigd, maar nu is de paper ‘De afscheidsmusical tijdens de coronacrisis’ dan ook echt beschikbaar.

Deel bericht

24.04.20

In plaats van vakanties in te korten, om leerlingen vermeende leerachterstanden te laten inhalen, zou het wijs zijn als de minister de scholen de tijd en ruimte zou geven voor doordenking en dialoog rond de noodzakelijke herinrichting.

Deel bericht

24.04.20

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat onderzoeken of onderwijsinstellingen de privacy goed op orde hebben bij thuisonderwijs. Dat schrijft de AP donderdag op haar website.

Deel bericht

24.04.20

Stichting Samen Tussen Amstel en IJ (STAIJ), waaronder negentien Amsterdamse scholen vallen, vraagt ouders rekening te houden met de mogelijkheid dat de scholen van de stichting later zullen openen dan 11 mei, de datum waarop ze van het kabinet weer geopend mogen zijn.

Deel bericht

23.04.20

Producenten van afscheidsmusicals hebben hun uiterste best gedaan om leerkrachten, leerlingen van groep 8 en hun ouders een onvergetelijke avond te bezorgen met een spetterende eindmusical.

Deel bericht

23.04.20

Er is verdeeldheid onder ouders over het heropenen van de basisscholen. Waar een grote meerderheid het goed vindt dat de scholen weer open gaan, overweegt een kleine dertig procent van de ouders hun kinderen thuis te laten, blijkt uit een peiling op deze site. Belangenorganisatie Ouders en Onderwijs bevestigt de verdeeldheid

Deel bericht

23.04.20

Het kabinet wil dat basisschoolleerlingen in juni weer de hele week naar school gaan, net als voor de coronacrisis. Als de eerste weken van de heropening zonder problemen verlopen, zal dat gebeuren. Dat zeggen bronnen tegen de NOS.

Deel bericht

23.04.20

De scholen voor speciaal basisonderwijs in Friesland gaan na de meivakantie ‘gewoon’ open zoals ze gewend waren: alle leerlingen zijn alle schooldagen welkom.

Deel bericht

23.04.20

Meester Michael Swartz is docent economie in het voortgezet onderwijs, maar heeft de afgelopen weken ook zijn eigen zoons Jair (11) en Lior (7) thuis lesgegeven. Dat ging prima, al is Michael blij dat de basisscholen weer open gaan.

Deel bericht

23.04.20

Het lerarentekort kan in Amsterdam worden teruggedrongen door kleine scholen te sluiten of samen te voegen. Het tekort – volgens het noodplan dat de Amsterdamse schoolbesturen indienden nu 391 fulltimedocenten – neemt dan in Amsterdam af met ongeveer 37 tot 73 voltijdsbanen.

Deel bericht

23.04.20

In alle sectoren zijn er dit jaar meer scholen onvoldoende of zeer zwak dan een jaar geleden, zo staat in het rapport van de Inspectie van het Onderwijs.

Deel bericht

23.04.20

De meeste basisschoolleraren zijn blij dat ze vanaf 11 mei weer voor de klas kunnen staan, al is het voorlopig nog een halve klas. Maar terwijl sommige scholen al enthousiast extra lokalen inrichten en met stoeltjes en schooltafels schuiven, zijn er ook leraren die zich zorgen maken.

Deel bericht

22.04.20

Tot 11 mei, de dag dat basisscholen weer opengaan, daalt het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care naar ongeveer vijfhonderd. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), woensdagmiddag.

Deel bericht

22.04.20

Kinderen spelen zo goed als geen rol bij de verspreiding van het coronavirus. Die boodschap had Jaap van Dissel van het RIVM voor Kamerleden. Volgens de viroloog blijkt uit verschillende onderzoeken dat kinderen nauwelijks ziek worden en ook zelden volwassenen besmetten met het virus.

Deel bericht

22.04.20

Laat basisschoolleerlingen na de meivakantie hele dagen naar school komen. Dat staat in het protocol dat de onderwijsorganisaties hebben opgesteld nu de basisscholen weer opengaan.

Deel bericht

22.04.20

Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden in Nederland heeft de organisatie van de Nationale Kinderherdenking 4 mei een alternatief programma samengesteld. Inspringend op het thuisonderwijs en de digitale vormen van lesgeven die in een stroomversnelling zijn geraakt, hebben we en videolespakket voor basisscholieren en (thuis)docenten samengesteld: Verhalen in Beeld.

Deel bericht

22.04.20

De basisscholen mogen per 11 mei weer open, kondigde premier Mark Rutte dinsdagavond aan. Vinden leraren dit verantwoord? En kunnen ze genoeg voorzorgsmaatregelen treffen? ‘We moeten voorkomen dat we een achterstand oplopen.’

Deel bericht

22.04.20

Onderwijsbonden en schoolbesturen zijn blij dat de basisscholen na de meivakantie weer open mogen. Toch plaatsen ze ook kanttekeningen bij het besluit van het kabinet. Want waarom geldt 11 mei als harde datum voor opening? Bovendien: leraren moeten niet gedwongen worden om voor de klas te staan.

Deel bericht

22.04.20

Het hoge woord is eruit: vanaf 11 mei gaan kinderen weer naar de basisschool. Ouders houden gemengde gevoelens aan die beslissing over. De een is blij dat hun kind weer terugkeert in een ritme, de ander vindt de maatregel van premier Rutte te voorbarig. “Ik heb veel twijfels over de hygiëne en veiligheid op school.”

Deel bericht

22.04.20

Het gaat gebeuren: de Nederlandse basisscholen gaan op 11 mei weer (gedeeltelijk) open. Dat bevestigde premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. Wat vinden Amsterdamse docenten uit het basisonderwijs?

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)