Infographic voor scholen over testbeleid corona

Basisonderwijs

13.05.20

Het ministerie van OCW heeft voor het primair onderwijs en de kinderopvang onder andere een infographic online gezet over het testbeleid met betrekking tot coronabesmettingen.

Deel bericht

(advertentie)

13.05.20

Het basisonderwijs is sinds begin deze week open voor halve klassen. Leerlingen en leraren moeten strenge protocollen naleven, om het virus zoveel mogelijk in te dammen. Maar, ‘vaak handen wassen kan niet in elke klas’, legt Rinda den Besten, voorzitter van de PO Raad uit. ‘Een risicoloze samenleving bestaat niet.’

Deel bericht

13.05.20

Met een filosofisch gesprek in de klas versterk je de onderlinge band tussen de kinderen. Elk kind weet wel iets over een thema of heeft een eigen denkstrategie om aan het onderzoek bij te dragen. Tips, technieken en middelen om het gesprek goed te begeleiden vind je bij Filosovaardig!

Deel bericht

13.05.20

Ondanks de grote inspanningen die in de afgelopen periode door scholen en instellingen zijn geleverd om onderwijs op afstand te kunnen aanbieden, lukte het maar deels om te voldoen aan de kerntaken van het onderwijs. Dit concludeert de Inspectie van het Onderwijs na een onderzoek bij een …

Deel bericht

13.05.20

De coronacrisis heeft veel impact op het onderwijs. Op dit moment is het nog te vroeg om alle gevolgen te overzien en te onderzoeken, maar er komen natuurlijk al veel vragen op in het veld. Op verschillende plaatsen worden/zijn daarom al onderzoeken gestart naar de korte- en lange termijn invloed van de coronacrisis op het onderwijs en het afstandsonderwijs.

Deel bericht

13.05.20

Hoe is het met de kinderen? Hoe is het met de dynamiek in de groep? Het is belangrijk om de ervaringen van kinderen op een goede manier te bespreken. Praktische handvatten in dit gratis katern van Kwink voor sociaal-emotioneel leren.

Deel bericht

13.05.20

Bekijk de gratis lestips die we maakten bij drie nieuwe uitgaven: Siepie, Miauw, miauw, miauw! en een nieuwe editie van Minoes. De lestips varieren in niveau en zijn daardoor geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. En natuurlijk zitten er ook thuistips bij om de Annie M.G. Schmidt-week thuis mee te vieren!

Deel bericht

12.05.20

Ook nu de basisscholen weer open zijn, zal een deel van het onderwijs nu nog op afstand worden verzorgd. Deze top 10 van wensen van leerlingen en bijbehorende praktische tips van het Minkema College in Woerden zijn opgesteld na een onderzoek onder 900 leerlingen. Op het onder meer het genoemde aanta…

Deel bericht

12.05.20

Het lerarentekort in het Rotterdams basisonderwijs en speciaal onderwijs blijkt twee keer zo groot als gedacht. Het gaat om bijna vijfhonderd banen. Dat blijkt uit de gegevens die de gemeente heeft opgevraagd bij vijftien schoolbesturen, schrijft wethouder Said Kasmi aan de gemeenteraad.

Deel bericht

12.05.20

Het basisonderwijs in Nederland vocht de laatste jaren voor meer erkenning, meer salaris voor de docenten en minder werkdruk. Is de coronacrisis een kantelpunt in de strijd die het onderwijs voert? De leraar blijkt nu opeens een vitaal beroep. En ouders waren snel uitgekeken op het thuisonderwijs.

Deel bericht

12.05.20

Basisscholen moeten zich bij schooladvisering meer bewust worden van mogelijke vooroordelen over leerlingen. Dit aspect komt in een handreiking om de kwaliteit van de schooladvisering te verbeteren.

Deel bericht

12.05.20

Volwassenen die seksueel getinte berichten sturen naar kinderen onder de 16 jaar worden binnenkort harder aangepakt. In een wetsvoorstel dat vandaag in consultatie gaat, schrijft minister Grapperhaus van Justitie dat ‘sexchatting’ met kinderen voortaan expliciet strafbaar wordt gesteld.

Deel bericht

12.05.20

De ‘eerste schooldag’ verliep over het algemeen gemoedelijk en goed, zegt de PO-raad, de belangenbehartiger van het basisonderwijs. “Natuurlijk gaan we nog hindernissen tegenkomen, maar er heerste vandaag vooral een positieve vibe”, stelt de organisatie in een persbericht. Hoe kijken leraren terug op hun eerste dag?

Deel bericht

12.05.20

Op veel scholen beginnen kinderen niet gelijk weer met normale lessen. Veel juffen en meesters willen eerst praten met kinderen over hoe het met ze gaat. Door het corona-virus hebben sommige kinderen vervelende dingen meegemaakt, bijvoorbeeld omdat ze iemand kennen die ziek is of dat ze erg bang zijn.

Deel bericht

11.05.20

Basisschoolbesturen hebben geen goed woord over voor de felle kritiek die voorzitter Felix Rottenberg van Branchevereniging Kinderopvang uitte over het gebrek aan samenwerking tussen scholen en bso’s. ,,Iedereen werkt zich het snot voor de ogen, krijg je dit. Waanzinnig.’’

Deel bericht

11.05.20

De heropening van de basisscholen is vanochtend rustig verlopen. De kinderen waren blij om hun klasgenootjes en leraren weer te zien. En hun ouders, die genoten van de rust tijdens het thuiswerken.

Deel bericht

11.05.20

Niet alleen openen de scholen en bibliotheken vandaag de deuren, ook de stembussen van de Kinderjury zijn vandaag officieel geopend! Van 11 t/m 17 mei is hét moment voor kinderen om hun stem te laten horen, want zij bepalen wat het beste boek is.

Deel bericht

11.05.20

Na twee maanden lockdown starten basisscholen en sommige beroepsgroepen vandaag weer op. Premier Rutte kondigde op 13 maart de zogenoemde ‘intelligente lockdown’ af. Vanaf vandaag wordt die opgeheven voor basisscholen, kinderopvanglocaties, bibliotheken en de meeste contactberoepen.

Deel bericht

10.05.20

Vanuit het Actieplan Gelijke Kansen is er subsidie beschikbaar voor doorstroomprogramma’s die de overgang van het po naar het vo verbeteren. Deelnemers zijn leerlingen die op een hoger niveau kunnen presteren maar minder ondersteuning of hulpbronnen tot hun beschikking hebben dan hun klasgenoten. Door deelname vergroten zij hun kennis en vaardigheden.

Deel bericht

10.05.20

Al enige tijd trek ik bijna dagelijks dezelfde joggingbroek en slobbertrui aan. Ik werk toch thuis, geen collega die me ziet. Maar is deze outfit wel zo bevorderlijk voor mijn productiviteit?

Deel bericht

10.05.20

Felix Rottenberg, voorzitter van de Branchevereniging Kinderopvang, heeft hard uitgehaald naar een deel van de basisscholen. Er zijn te veel scholen die niet in overleg zijn getreden met kinderopvangorganisaties over de buitenschoolse opvang, zei hij in tv-programma Op1.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)