In Denemarken meer corona na herstart scholen – PO/VO

In Denemarken is sinds de gedeeltelijke herstart van de scholen het aantal corona-besmettingen toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van Statens Serum Institut (SSI).

In Denemarken lag het corona-reproductiegetal vlak voor de herstart van de scholen op 0,6. Daarna nam het toe tot 0,9. Dit betekent dat een coronapatiënt eerst gemiddeld 0,6 mensen besmette en vervolgens 0,9 mensen. Als het reproductiegetal onder de 1 blijft, neemt de infectiedruk af . Het aantal mensen met corona daalt dan.

In dit bericht van SSI wordt slechts een chronologisch en geen oorzakelijk verband gelegd tussen de gedeeltelijke herstart van de scholen en de stijging van het aantal coronabesmettingen.

Folkeskole

In Denemarken wordt sinds 15 april weer op locatie lesgegeven aan de groepen 0 tot en met 5 van de folkeskole (vergelijkbaar met de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool in Nederland). Ook de kleuterscholen en kinderdagverblijven in Denemarken zijn sinds 15 april weer open.

Op 10 mei wordt bekend of en zo ja wanneer de groepen 6 tot en met 10 van de folkeskole weer kunnen beginnen. Dit betreft het onderwijs aan leerlingen tot en met 16 jaar.lees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (VOS/ABB)