Hulplijn biedt ouders luisterend oor, steun en tips

huilbaby

Positieve beleving van het ouderschap is belangrijk voor de balans in een gezin en voor het veilig en gezond opgroeien van kinderen. Als gevolg van de coronacrisis zijn veel ouders onzeker of hebben behoefte aan een luisterend oor. Om hen te ondersteunen in hun ouderrol start OuderWijzer met de OuderWijzerTelefoon.

OuderWijzerTelefoon is een initiatief van het Platform OuderWijzer. Dit is een bondgenootschap, waarin het NCJ (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid), Sardes (Alles Is Gezondheid), Stichting Het Vergeten Kind en nog vele anderen samenwerken. De bondgenoten geloven dat investeren in aandacht voor ouderschap en opvoeden resulteert in een gezondere, veerkrachtige nieuwe generatie.

Iedereen die even wil sparren, stoom af wil blazen of vragen heeft over ouderschap en/of de opvoeding van zijn of haar kind, mag bellen naar de OuderWijzerTelefoon via 085 130 39 59. De ruim 70 telefonisten hebben vaak jarenlange ervaring in het werken met ouders en kinderen en werken in kleine zelfsturende teams, die zorgen dat op ieder moment dat de hulplijn geopend is, er een enthousiaste, deskundige en hulpvaardige persoon klaar zit.

De openingstijden van de OuderWijzerTelefoon zijn op weekdagen van 09:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 uur, maar ook ’s avonds van 19:00 tot 21:00 uur. In weekenden is de hulplijn voor ouders geopend tussen 14:00 en 17:00 uur.

Bron: ncj.nl

——

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signaleringlees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (Vakblad Vroeg)