Extra aandacht voor studenten die geen centraal examen kunnen doen

Dinsdag werd bekend dat eindexamenleerlingen geen centraal examen kunnen maken. Vervolgopleidingen in het mbo, het hbo en op de universiteit hebben begrip voor de regeling en zien het als een extra kans om te werken aan een warme overdracht van het voortgezet onderwijs naar vervolgonderwijs. Dit meldt De Limburger.

Het is de laatste jaren steeds meer een punt van aandacht geworden: de overgang van de middelbare school naar een studie in het mbo, hbo of wo. Niet elk scholier gaat dit even makkelijk af. Nu de centrale examens geschrapt zijn en leerlingen en scholen afhankelijk zijn geworden van alleen de schoolexamens is het helemaal zaak om ervoor te zorgen dat de komende lichting studenten goed begeleid worden in het eerste jaar.

Gilde Opleidingen met 15 scholen in Limburg heeft al jaren een beleid gericht op een warme overdracht van voortgezet onderwijs naar het mbo. In deze tijd zorgt de mbo-instelling er nog extra voor dat scholieren goed begeleid worden en extra worden bijgespijkerd als dat nodig is. 

Ook Zuyd Hogeschool ontvangt de nieuwe studenten straks met open armen. De hogeschool kreeg begin februari een toezegging voor 54 miljoen euro van het onderwijsministerie voor onder andere het verbeteren van begeleiding van studenten in de eerste honderd dagen van hun studie. Zuyd Hogeschool ziet dit dan ook als een uitgelezen kans om iets van die middelen in te zetten voor deze specifieke groep studenten die mogelijk moeite krijgt met de aansluiting.”Het past precies in ons doel om de overgang van voortgezet onderwijs naar hbo en van mbo naar hbo beter te laten verlopen.”

Door: Nationale Onderwijsgids

KLIK HIER voor de bron van dit bericht