Eline Roebers wereldkampioen online schaken t/m 14 jaar

Voortgezet onderwijs

23.12.20

Eline Roebers uit Amsterdam is vandaag wereldkampioen schaken geworden in de categorie meisjes tot en met 14 jaar. De wereldjeugdkampioenschappen werden vanwege COVID-19 online gehouden.

Deel bericht

(advertentie)

23.12.20

Sociale verschillen worden vergroot door vroege schoolselectie, betoogt Hilbert Bredemeijer. Dat is niet het probleem, meent Sezgin Cihangir, alles draait om efficiënte kennisoverdracht.

Deel bericht

22.12.20

SIVON en softwareleverancier Magister hebben afspraken gemaakt over de inrichting van het digitale onderwijssysteem Magister en de bijdrage die scholen in het voortgezet onderwijs hiervoor betalen. Na een reeks gesprekken zijn de partijen voor het gebruik van de Magister Suite een basis- en een innovatiepakket overeengekomen. Circa 70 procent van de scholen in het voortgezet onderwijs maakt gebruik van Magister.

Deel bericht

22.12.20

De politie heeft de afgelopen periode nog eens zes verdachten aangehouden voor opruiing en bedreiging van een docent van het Emmauscollege in Rotterdam. Het totaal aantal aangehouden verdachten komt daarmee op negen personen.

Deel bericht

21.12.20

Magda Bolt verhaalt uit haar eigen herinnering: ze stond vroeger regelmatig voor een gesloten schooldeur. Maar haar generatie kwam er goed uit.

Deel bericht

21.12.20

Aflevering 3: ‘Easy money’ Het duurt even voordat de derde aflevering van Klassen op gang komt. We zien twee potige kerels met ‘Leerplicht’ op hun uniform de deuren langsgaan, op zoek naar spijbelende kinderen of hun…

Deel bericht

21.12.20

Wellicht gaat een parlementaire enquêtecommissie zich over een paar jaar verdiepen in het regeringsbeleid tijdens de coronacrisis – die op dat moment toch wel zal zijn gestold tot (recente) geschiedenis. E

Deel bericht

19.12.20

De scholen moesten dicht omdat er te weinig is gedaan om ze veilig te maken. Ook de rechter begrijpt niet waarom dat niet gedaan is. Maar in de Kamer en media overheerst de roep om snel op de oude voet weer open te gaan. Daarmee doen we onze kinderen tekort en riskeren we een derde lockdown.

Deel bericht

19.12.20

Het kabinet trekt 15 miljoen euro extra uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een laptop of tablet te voorzien, zodat zij onderwijs op afstand kunnen volgen. Van schoolbesturen wordt daarnaast een eigen bijdrage gevraagd van 25 procent.

Deel bericht

19.12.20

Het is niet voor alle ouders glashelder hoe ze hun kind bij een school van hun voorkeur kunnen aanmelden en welke stappen ze kunnen zetten wanneer een aanvraag wordt afgewezen. Dat blijkt uit een onderzoek dat minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) heeft laten uitvoeren.

Deel bericht

18.12.20

“In de technische sector is grote behoefte aan een nauwere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De mate waarin hybride docentschap, waarbij professionals een baan in het onderwijs combineren met een andere baan, daaraan bijdraagt is groter dan tot nu toe werd aangenomen”. Aldus Thea Koster, voorzitter Techniekpact.

Deel bericht

18.12.20

Tussen 18 december en 24 januari kunnen schoolbesturen in regionaal verband subsidie aanvragen voor extra personeel in coronatijd. De voorwaarden staan in de Subsidieregeling extra hulp voor de klas, die in de Staatscourant is gepubliceerd.

Deel bericht

17.12.20

Pesten is iets van alle tijden. Gelukkig zijn er allerlei antipestprogramma’s om vervelend antisociaal gedrag in te dammen en gepeste kinderen meer weerbaar te maken. Maar de wereld verandert snel. Wat maakt een programma ook bij cyberpesten echt succesvol? En welke rol spelen opvoeders?

Deel bericht

17.12.20

Nu de onderwijslocaties tot 18 januari 2021 gesloten zijn, past de Inspectie van het Onderwijs haar toezicht uiteraard opnieuw aan. Met respect ziet de inspectie hoe onderwijsbesturen en scholen/instellingen zich aan het eind van een jaar dat toch al zwaar was nogmaals inspannen, nu om weer volledig…

Deel bericht

17.12.20

De regels voor het centraal examen op middelbare scholen worden vanwege corona versoepeld. Minister Slob van Onderwijs laat weten dat eindexamenkandidaten meer mogelijkheden krijgen om examen te doen. Bijvoorbeeld als ze ziek zijn of in quarantaine zitten, kunnen ze het hele examen, of bepaalde vakken, doorschuiven naar een volgend tijdvak.

Deel bericht

17.12.20

Het kabinet geeft basis- en middelbare scholen extra ruimte om leerlingen ondanks de lockdown bij de les te houden. De eindexamenplanning gaat in 2021 op de schop.

Deel bericht

16.12.20

Een flinke verrassing voor docent Conrad Berghoef die lesgeeft op ROC Friese Poort in Drachten. Hij dacht even tegen een muur te praten tijdens een les, want alle leerlingen hadden hun camera uit staan. Het bleek allemaal bij de ‘act’ van zijn leerlingen te horen.

Deel bericht

16.12.20

Nu de storm in politiek Den Haag over identiteitsverklaringen op reformatorische scholen even luwt, is er gelegenheid om te bezien waar we nu staan met het burgerschapsonderwijs.

Deel bericht

15.12.20

Netwerk Mediawijsheid organiseerde een digitale netwerksessie, ‘Kritisch kijken – nepnieuws en desinformatie’, waar zo’n honderd geïnteresseerden nieuwe inzichten opdeden over (het bestrijden van) desinformatie.

Deel bericht

15.12.20

Bijna 85 procent schoolleiders heeft begrip voor het kabinetsbesluit om de scholen te sluiten. Toch zijn er zorgen, over leerachterstanden bij met name kwetsbare leerlingen en over de sociale veiligheid. Dat blijkt uit een peiling – direct na de persconferentie – van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder duizend directeuren in het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs.

Deel bericht

15.12.20

Vanaf woensdag 16 december tot en met 18 januari 2021 is er sprake van een tijdelijke schoolsluiting in het primair en voortgezet onderwijs, en het mbo. Buiten de schoolvakantie wordt er zoveel mogelijk online les gegeven. Dit vraagt veel van u, uw collega’s en alle leerlingen en ouders. Wij wille…

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)