[EduAd] Gratis checklist voor leesonderwijs

Basisonderwijs

15.03.20

Hoe ziet goed leesonderwijs eruit? Download de checklist en gebruik ‘m om te kijken op welke punten het huidige leesonderwijs op jouw school verbeterd kan worden, of als beoordelingsinstrument bij het kiezen van een nieuwe leesmethode.

Deel bericht

(advertentie)

15.03.20

Op het ministerie van Volksgezondheid overlegt het kabinet de komende middag met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM. In Haagse kringen wordt verwacht dat er zal worden besloten om de scholen vanaf maandag alsnog te sluiten.

Deel bericht

14.03.20

Virologen Bert Niesters en Alex Friedrich van het UMC Groningen verwachten dat maandag de scholen in Nederland ook dicht gaan.

Deel bericht

14.03.20

Het ministerie van Volksgezondheid houdt morgen overleg met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM.

Deel bericht

14.03.20

Alle scholen moeten per direct dicht. Die oproep doet de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Volgens deze overkoepelende organisatie, die zo’n 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt, is er niet genoeg bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen.

Deel bericht

14.03.20

10 praktische tips  Begin deze eeuw experimenteerden wij bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden in het gebruiken van digitale online-middelen op de Waddeneilanden. We noemden het project de Waddencampus. Op de Friese Waddeneilanden bestond op de kleine VO-scholen voor een aantal …

Deel bericht

14.03.20

Op het schoolplein van de Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden hielden ouders er gisteren rekening mee dat ze er voorlopig voor het laatst stonden. Toch waren ze blij dat de school open was.

Deel bericht

14.03.20

Scholen blijven in principe open, maar mogen in uitzonderlijke gevallen hun deuren sluiten. Bij het geven van onderwijs krijgen groep 8, eindexamenklassen en kinderen van ouders met een baan in de zorg de prioriteit.

Deel bericht

14.03.20

De Inspectie van het Onderwijs heeft op scholen vrijwel geen situaties aangetroffen die in strijd zijn met basiswaarden van de democratische rechtsstaat. Dat geldt ook voor het gebruikte lesmateriaal. Dat blijkt uit een onderzoek naar burgerschap in het onderwijs.

Deel bericht

14.03.20

Door Johan Copier weigeren om luizenmoeder te zijn. Ik vind het asociaal om als goed opgeleide vrouw op school luizen te vangen, iets wat elke ongeletterde bijstandstrekker ook zou kunnen doen. Om die reden vind ik dat je als carrièrevrouw niet j…

Deel bericht

14.03.20

Het openhouden van de scholen betekent dat er opzichtig, ongenuanceerd en met veel dedain met twee maten wordt gemeten door onze belangrijkste gezagspersonen. De scholen fungeren als veredelde opvangplek.

Deel bericht

14.03.20

Scholen worden niet langer afgerekend op het openhouden of sluiten van hun deuren, maar op het doorgaan van hun onderwijs. Dat kan soms ook thuis, of in nog andere vorm. Zo hoopt het kabinet de scholen voorlopig de ruimte te geven om de coronacrisis te doorstaan

Deel bericht

14.03.20

Net over de grens in Duitsland gaan alle scholen, hogescholen en kinderdagverblijven wél dicht vanwege het coronavirus. De deelstaat Nedersaksen heeft bepaald dat de deuren op slot gaan, tot 18 april. De Osterferien, de Duitse paasvakantie, is daarbij inbegrepen.

Deel bericht

14.03.20

De gezondheidsrisico’s voor kinderen en jongeren zijn laag. Kinderen en jongeren spelen een geringe rol in het voortgaan van de uitbraak van het virus. Het advies van het RIVM blijft staan. De voortgang van onderwijs aan kinderen en jongeren is heel belangrijk, of ze nu thuis zitten of op school. In deze crisistijd moet daarbij worden nagedacht over andere manieren om het beste onderwijs te organiseren.

Deel bericht

14.03.20

50 procent van ouders vindt het een slecht idee dat de scholen worden opengehouden ondanks de coronacrisis. 37 procent vindt dat een goed idee en 13 procent weet het niet. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond onder ruim 3000 mensen.

Deel bericht

13.03.20

Veel ouders en leerlingen maken zich zorgen dat de scholen gewoon open blijven. Op een aantal scholen in Amsterdam, Baarn en Soest zijn voorlopig wel alle lessen geschrapt. Andere scholen hanteren een strikt anti-snotterbeleid. Intussen zijn er bij ouders veel vragen of ze wel of geen boete riskeren bij schoolverzuim.

Deel bericht

13.03.20

Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs begrijpt dat individuele scholen besluiten geen les meer te geven. Een algehele schoolsluiting is niet nodig, zegt hij. Wel wordt gekeken naar scenario’s voor de opvang van leerlingen van ouders met banen in de zorg voor het geval de scholen wél dicht moeten.

Deel bericht

13.03.20

Veel scholen worden momenteel geconfronteerd met vraagstukken over hoe gaan we vanuit huis in contact blijven met met onze leerlingen en lesgeven op afstand. Wat betekent dit straks voor lesgeven aan jouw leerlingen?

Deel bericht

13.03.20

“Wat voor werk doen je ouders?” Dat is een vraag die deze dagen zomaar gesteld kan worden op tientallen basisscholen in Brabant. Scholenkoepels laten aan Omroep Brabant weten dat ze het werk van ouders meenemen bij hun afwegingen over nieuwe coronamaatregelen.

Deel bericht

13.03.20

De basis- en middelbare scholen blijven in Nederland open, bevestigde minister Slob vanmorgen nog een keer. Ook in andere Europese landen speelt de vraag: scholen wél of niet op slot? Een rondgang langs de buitenlandcorrespondenten van de NOS leert dat daar binnen Europa flink verschillend over wordt gedacht.

Deel bericht

13.03.20

Een blog over welke digitale leermiddelen ingezet kunnen worden als je een deel van de les op afstand wilt vormgeven.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)