Drie ERC Advanced Grants voor toponderzoekers RUG

Drie onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een ERC Advanced Grant toegekend gekregen. Het gaat om prof. dr. Gerard Roelfes (Stratingh Institute for Chemistry), prof. dr. Leon Koopmans (Kapteyn Astronomical Institute) en prof. dr. Erwin de Blok (ASTRON, Dwingeloo/Kapteyn Astronomical Institute). De European Research Council (ERC) kent deze beurzen toe. Dit meldt de RUG.

Prof. dr. Gerard Roelfes is onderzoeker bij het Stratingh Institute for Chemistry. Zijn expertises zijn biomoleculaire chemie & katalyse. Prof. dr. Léon Koopmans is onderzoeker bij het Kapteyn Astronomical Institute. Zijn expertise ligt op het gebied van de kosmologie en zwaartekracht-lenzen. Prof. dr. De Blok is stafastronoom bij ASTRON en daarnaast als adjunct hoogleraar werkzaam bij het Kapteyn Instituut van de RUG. Hij is tevens Honorary Professor bij de Universiteit van Kaapstad, Zuid-Afrika. 

De European Research Council (ERC) kent deze beurzen toe. Een Advanced Grant is bedoeld voor gevestigde onderzoeksleiders met een erkende staat van dienst voor wat betreft onderzoeksresultaten.

Door: Nationale Onderwijsgids

KLIK HIER voor de bron van dit bericht