De vijf lessen na acht weken thuisonderwijs

Basisonderwijs

09.05.20

Wilde de digitalisering van het onderwijs jarenlang niet echt op gang komen, door de coronacrisis moesten scholen noodgedwongen opeens héél snel handelen. Zelfs leraren die tot voor kort al bang waren voor het digibord moesten aan de slag met digitaal lesmateriaal en videogesprekken. Zo zorgde het coronavirus voor een stroomversnelling van lange processen waar eerst vooral over vergaderd werd.

Deel bericht

(advertentie)

09.05.20

Kinderopvangorganisaties en het basisonderwijs worstelen met de manier waarop ze de kinderen maandag ontvangen. ,,We kunnen niet leunen op een draaiboek dat al klaarligt.”

Deel bericht

08.05.20

Basisscholen die heropenen moeten niet alleen oppassen voor het coronavirus, maar ook uitkijken voor de legionellabacterie. Dat zei premier Rutte vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Deel bericht

08.05.20

Onderwijsminister Arie Slob laat onderzoeken of en in hoeverre kinderen leerachterstand hebben opgelopen in de acht weken thuisonderwijs. Dat gebeurt niet alleen in het primaire, maar ook in het voortgezet onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs. We zijn ook al aan het nadenken hoe we eventueel opgelopen tekorten in de komende tijd kunnen wegwerken”, zei Slob vrijdag.

Deel bericht

08.05.20

Andere looproutes, schermen tussen de leerkracht en de klas, spatmaskers voor kleuterjuffen en mondmaskers voor conciërges – of niets van dit alles. Elke school treft andere voorbereidingen, maar druk zijn ze allemaal. Maandag gaan de basisscholen weer open.

Deel bericht

08.05.20

Maandag start het basisonderwijs weer met fysieke lessen op school. De leerkrachten mogen na weken van videobellen eindelijk weer voor de klas staan. De meeste althans, want onderwijspersoneel dat in een risicogroep zit moet nog altijd thuis blijven.

Deel bericht

08.05.20

eergeld Amsterdam is slachtoffer geworden van een inbraak. Dieven hebben 76 laptops gestolen. Laptops die de stichting had ontvangen om aan kinderen te geven die er zelf geen geld voor hebben. Juist in deze Corona-tijd zijn laptops onontbeerlijk om ‘bij de les te blijven’.

Deel bericht

08.05.20

De Brainportregio wil extra vaart zetten achter de internationalisering van het onderwijs. Alle basisscholen, middelbare scholen en het mbo in Zuidoost-Brabant krijgen hier al snel mee te maken.

Deel bericht

07.05.20

De scholen in Spanje zouden moeten doorgaan met een combinatie van onderwijs op locatie en onderwijs op afstand zolang er geen coronavaccin beschikbaar is.

Deel bericht

07.05.20

Vanaf maandag gaan de scholen weer open. Dat is niet voor alle kinderen iets om naar uit te kijken. Naar schatting 10 procent van alle kinderen in het basisonderwijs wordt gepest. Voor hen was de lockdown een welkome adempauze. “Mijn zoon bloeide thuis helemaal op. Hij is een heel ander kind.”

Deel bericht

07.05.20

De scholen mogen op 11 mei weer open en dus komt er ruimte om de afscheidsmusical aan het eind van dit schooljaar op te voeren. Het mag duidelijk zijn dat dit niet gaat zoals we dat in voorgaande jaren gewend waren. Er zijn talloze maatregelen van kracht. Dus hoe pak je dat aan? Gelukkig komen producenten van afscheidsmusicals met mogelijke oplossingen en tips.

Deel bericht

07.05.20

De scholen van ATO-Scholenkring in ’s Hertogenbosch beslissen allemaal zelf, samen met hun kinderopvangpartner, hoe ze onderwijs en opvang straks gaan hervatten. Op de meeste locaties zijn de knopen al doorgehakt.

Deel bericht

07.05.20

Leraren en ondersteuners in het basisonderwijs met klachten die op COVID-19 kunnen wijzen, kunnen vanaf vandaag al worden getest door de GGD. Ook kunnen hele schoolklassen worden getest als een ‘ongebruikelijk aantal’ leerlingen klachten heeft. Verder worden desinfecterende handgels voor kinderen afgeraden en mogen scholen nieuwe kleuters niet weigeren.

Deel bericht

07.05.20

Op maandag 11 mei gaan de basisscholen weer open. Voor die tijd moeten scholen talloze zaken geregeld hebben. Op welke dagen gaan we lessen geven? Hoe zorgen we voor eenrichtingsverkeer in de gangen? Is er voldoende desinfecteermiddel en waar halen we plexiglas vandaan? Voor veel onderwijspersoneel is het de drukste meivakantie ooit.

Deel bericht

07.05.20

Na acht weken ‘school aan huis’ gaan de scholen maandag 11 mei weer open. De coronamaatregelen vragen om een andere aanpak van de verkeerssituatie in de schoolomgeving. Om de verkeersstromen goed te laten verlopen delen wij onze adviezen.

Deel bericht

07.05.20

93 procent van de basisschoolleerkrachten staat vanaf 11 mei weer voor de klas. 4 procent gaat niet lesgeven en 3 procent twijfelt nog. Dat blijkt uit een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en het AD onder 1.250 leerkrachten.

Deel bericht

07.05.20

Meivakantie? Niets van te merken op de basisscholen. Duizend-en-een dingen worden geregeld voor het ‘1,5 meteronderwijs’ dat maandag begint. Is er handgel? Hoe maak je zones op het plein? Dat is nog simpel. Meer ingewikkeld: leerlingen die niet mogen komen. Of leerkrachten die niet durven.

Deel bericht

06.05.20

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht op zijn minst een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen. Bronnen die betrokken zijn bij de besluitvorming over de coronamaatregelen bevestigen dat het kabinet dat vanavond zal bekendmaken.

Deel bericht

06.05.20

De minister van Onderwijs werkt samen met haar regionale collega’s aan een plan voor het komend schooljaar. Een kleiner aantal leerlingen in de klas en een lesprogramma dat deels online en deels op school wordt gegeven zijn de belangrijkste aanpassingen

Deel bericht

06.05.20

Mensen die in het primair onderwijs of in de kinderopvang werken, kunnen zich vanaf 6 mei laten testen op corona.  Voor het primair onderwijs en de kinderopvang geldt hetzelfde testprotocol als voor de zorg. Dit betekent dat wanneer een personeelslid klachten heeft, er laagdrempelig getest kan word…

Deel bericht

06.05.20

Het basisonderwijs in de regio is voorbereid om op 11 mei de deuren weer open te kunnen gooien. Het was een heel gedoe, veel om rekening mee te houden en bedenkingen zijn er ook. „We gaan maar gewoon beginnen.”

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)