Coronacrisis: alle scholen dicht tot en met 6 april

Alle scholen en kinderdagverblijven blijven gesloten tot en met maandag 6 april. Dat heeft onderwijsminister Arie Slob zondagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie. Met deze maatregel wil het kabinet de verspreiding van het nieuwe coronavirus beperken.

Voor kinderen van ouders die bijvoorbeeld in de zorg, bij de politie, in het openbaar vervoer of bij de brandweer werken, is er wel opvang in de school of het kinderdagverblijf. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat deze ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. De rijksoverheid heeft een lijst samengesteld waarop staat wat cruciale beroepen zijn.

Ander besluit dan vrijdag

Afgelopen vrijdag herhaalde premier Mark Rutte nog dat het niet nodig was om alle scholen te sluiten. Maar door de uitval van steeds meer leraren en grote zorgen onder ouders over coronabesmettingen is het kabinet hier nu toch toe overgegaan.

Volgens minister Slob is het nog steeds zo dat kinderen en jongeren tot 20 jaar niet behoren tot de risicogroepen. Hij zegt zich daarvoor te baseren op wat deskundigen van het RIVM daarover zeggen. Toch wordt in Noord-Brabant nader onderzoek gedaan naar het besmettingsrisico onder kinderen en jongeren.lees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (VOS/ABB)