Bij te veel coronabesmettingen in regio gaan scholen dicht – VO

Als de coronabesmettingen in een regio te hoog blijven, gaan de scholen voor voortgezet onderwijs daar mogelijk dicht. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt op de coronapersconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Het hing al in de lucht dat er mogelijk iets zou gaan gebeuren met het voortgezet onderwijs; op de persconferentie werd duidelijk wat: als in één of meer regio’s het aantal coronabesmettingen te hoog blijft, kan worden besloten om de scholen voor voortgezet onderwijs daar tijdelijk te sluiten. In dat geval zouden de scholen in die regio of regio’s weer moeten overgaan tot online afstandsonderwijs.

Rutte maakte niet bekend wat exact de criteria zijn om te besluiten tot een regionale sluiting van het voortgezet onderwijs en hoelang de scholen dan dicht zouden moeten blijven. Ook kon hij niet aangeven welke regio of regio’s het zou kunnen betreffen, omdat het een mogelijke maatregel betreft voor een situatie  die eventueel nog komt. Wel zei hij dat op dit moment Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid (met name Dordrecht) en Twente regio’s zijn waar het aantal coronabesmettingen erg hoog blijft.lees verder …KLIK HIER voor de bron van dit bericht (VOS/ABB)