Bezorgde lerares in brief aan Rutte: ‘Maar kinderen dragen coronavirus wel over’

Voortgezet onderwijs

13.03.20

Het besluit van het kabinet om scholen voorlopig niet te sluiten, is bij veel leerkrachten slecht gevallen. Een open brief van een basisschoollerares in het Gelderse Dieren is al meer dan 10.000 keer gedeeld.

Deel bericht

(advertentie)

13.03.20

Ik werk op een school, universiteit of kinderopvang. Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen bij kinderen en mezelf?

Deel bericht

13.03.20

Scholen in het voortgezet onderwijs doen er verstandig aan om geen grote groepen leerlingen bij elkaar te zetten. Dat zegt voorzitter Pieter Lossie van het LAKS. “Ik vind dat schoolleiders en schoolbesturen serieus na moeten gaan denken om gefaseerd pauzes in te gaan stellen”, zegt Lossie. “

Deel bericht

13.03.20

De Algemene Onderwijsbond (AOb) begrijpt het als schoolbesturen en onderwijspersoneel besluiten sommige scholen toch te sluiten vanwege het coronavirus, stelt AOb-voorzitter Eugenie Stolk in een donderdag verschenen persverklaring.

Deel bericht

13.03.20

Hoe zorg je ervoor dat de honderden middelbare scholieren die nu preventief thuis zitten vanwege het coronavirus niet te veel leerachterstand oplopen? Middelbare scholen in de regio treffen voorbereidingen om het onderwijs zo goed als mogelijk door te laten gaan.

Deel bericht

13.03.20

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer tijdens het debat over coronavirus het besluit verdedigd om de scholen open te houden, maar stuitte op forse kritiek en vraagtekens van zowel oppositiepartijen als coalitiepartijen.

Deel bericht

12.03.20

De bestuurders van basis-, en middelbare scholen, middelbaar beroepsonderwijs, universiteiten en hbo’s steunen het besluit om de Nederlandse scholen niet te sluiten. Het kabinet zegt dat scholieren minder gevoelig zijn voor het virus en denkt dat de gevolgen te groot zijn als ouders thuis moeten blijven voor hun thuisblijvende kinderen.

Deel bericht

12.03.20

Op dit moment zit een groot aantal onderwijsorganisaties op het ministerie van Onderwijs in Den Haag bij elkaar voor een crisisoverleg. Ze praten daar over het kabinetsvoorstel om de basis- en middelbare scholen niet te sluiten. Universiteiten en hbo-opleidingen krijgen het advies om hoorcolleges zo veel mogelijk online aan te bieden.

Deel bericht

12.03.20

Als Nederland nu niet meteen doorpakt in het beteugelen van het aantal coronabesmettingen, zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM) vandaag in een brief aan het RIVM, na de aankondiging van extra maatregelen in het hele land. Ze vragen om “militaire besluitvaardige structuren”.

Deel bericht

12.03.20

Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast, mensen moeten thuiswerken indien mogelijk en wie koorts of luchtwegklachten heeft, moet sowieso binnenblijven. Scholen blijven vooralsnog gewoon open.

Deel bericht

12.03.20

Wereldwijd slaat het lerarentekort toe. Andere landen proberen het op te lossen met zij-instromers, het beter betalen van starters en grotestadsbonussen. Het ei van Columbus is nog nergens gevonden.

Deel bericht

12.03.20

Nu veel scholen door het coronavirus te maken krijgen met lesuitval, en sommige scholen zelfs geheel moeten sluiten, dringt zich de vraag op hoe we als noodoplossing les kunnen blijven geven vanuit huis met behulp van ict. Het is nooit een volwaardige vervanging, maar wel een alternatief voor als er…

Deel bericht

12.03.20

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) heeft de overheid opgeroepen om alle scholen voorlopig te sluiten om zo de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat zegt Petra van Haren van de AVS tegen RTL Nieuws.

Deel bericht

12.03.20

De Monitor IBP 2020 geeft inzicht in hoe scholen informatiebeveiliging en privacy hebben geregeld. Bekijk de resultaten van het onderzoek in de publicatie.

Deel bericht

12.03.20

Een bank die warm wordt als je afval in de afvalbak gooit. Het klinkt wat futuristisch, maar het bestaat. In Almelo is vandaag de zogenoemde hotseat in gebruik genomen. Leerlingen van scholengemeenschap Het Noordik hebben de bank bedacht en wonnen er vier jaar geleden een wedstrijd mee van Natuur en Milieu Overijssel.

Deel bericht

12.03.20

De Tweede Kamer heeft besloten om de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) aan te scherpen. Dat maakte Kamervoorzitter Khadija Arib vandaag bekend. De plenaire vergaderingen, commissievergaderingen en commissieactiviteiten gaan door, maar (groeps)bezoeken aan de Tweede Kamer worden tot nader order opgeschort. Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart 2020.

Deel bericht

11.03.20

Het eten in veel schoolkantines is de laatste jaren gezonder geworden, maar in de directe omgeving van scholen gaat het juist de verkeerde kant op. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Locatus.

Deel bericht

10.03.20

Dit jaar is de Week van het geld van 23 maart t/m 27 maart 2020. Het thema van 2020 is ‘Goed omgaan met geld is goud waard’.

Deel bericht

10.03.20

Wildlands Adventure Zoo Emmen wil de komende vier jaren 30.000 scholieren per jaar naar het park trekken. Dat is de inzet van de samenwerking die het park aangaat met IVN Natuureducatie.

Deel bericht

10.03.20

Bij een echtpaar uit Gorredijk is het coronavirus (COVID-19) bevestigd. Na laboratoriumonderzoek is dit vastgesteld. Het echtpaar zit in thuisisolatie. Ook de zoon (17) van het echtpaar verblijft in thuisisolatie. Hij gaat in Heerenveen naar school, naar het Bornego College.

Deel bericht

10.03.20

Van maandag 9 maart t/m maandag 20 april 2020 kunnen scholen zich inschrijven voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School en belangstelling registreren voor de Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit, ronde 2 Voorjaar 2020.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)