Alle hens aan dek voor opening basisonderwijs op 11 mei

Basisonderwijs

07.05.20

Op maandag 11 mei gaan de basisscholen weer open. Voor die tijd moeten scholen talloze zaken geregeld hebben. Op welke dagen gaan we lessen geven? Hoe zorgen we voor eenrichtingsverkeer in de gangen? Is er voldoende desinfecteermiddel en waar halen we plexiglas vandaan? Voor veel onderwijspersoneel is het de drukste meivakantie ooit.

Deel bericht

(advertentie)

07.05.20

Na acht weken ‘school aan huis’ gaan de scholen maandag 11 mei weer open. De coronamaatregelen vragen om een andere aanpak van de verkeerssituatie in de schoolomgeving. Om de verkeersstromen goed te laten verlopen delen wij onze adviezen.

Deel bericht

07.05.20

93 procent van de basisschoolleerkrachten staat vanaf 11 mei weer voor de klas. 4 procent gaat niet lesgeven en 3 procent twijfelt nog. Dat blijkt uit een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en het AD onder 1.250 leerkrachten.

Deel bericht

07.05.20

Meivakantie? Niets van te merken op de basisscholen. Duizend-en-een dingen worden geregeld voor het ‘1,5 meteronderwijs’ dat maandag begint. Is er handgel? Hoe maak je zones op het plein? Dat is nog simpel. Meer ingewikkeld: leerlingen die niet mogen komen. Of leerkrachten die niet durven.

Deel bericht

06.05.20

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht op zijn minst een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen. Bronnen die betrokken zijn bij de besluitvorming over de coronamaatregelen bevestigen dat het kabinet dat vanavond zal bekendmaken.

Deel bericht

06.05.20

De minister van Onderwijs werkt samen met haar regionale collega’s aan een plan voor het komend schooljaar. Een kleiner aantal leerlingen in de klas en een lesprogramma dat deels online en deels op school wordt gegeven zijn de belangrijkste aanpassingen

Deel bericht

06.05.20

Mensen die in het primair onderwijs of in de kinderopvang werken, kunnen zich vanaf 6 mei laten testen op corona.  Voor het primair onderwijs en de kinderopvang geldt hetzelfde testprotocol als voor de zorg. Dit betekent dat wanneer een personeelslid klachten heeft, er laagdrempelig getest kan word…

Deel bericht

06.05.20

Het basisonderwijs in de regio is voorbereid om op 11 mei de deuren weer open te kunnen gooien. Het was een heel gedoe, veel om rekening mee te houden en bedenkingen zijn er ook. „We gaan maar gewoon beginnen.”

Deel bericht

06.05.20

Het is een hectische tijd voor Onderwijsminister Arie Slob, waarin hij door het rondsluipende coronavirus beslissingen heeft moeten nemen die hij liever niet had genomen, zoals het sluiten van de scholen. ‘Het is al een grote verantwoordelijkheid om bewindspersoon te zijn, maar in deze tijd voel je dat extra zwaar.’

Deel bericht

06.05.20

Minister Slob van Onderwijs trekt nog eens 3,8 miljoen euro uit om leerlingen te ondersteunen die thuis lessen volgen maar hiervoor geen laptop of tablet tot hun beschikking hebben. Daarmee kunnen 11.500 leerlingen worden ondersteund. Met de 2,5 miljoen euro die de minister eind maart beschikbaar st…

Deel bericht

06.05.20

Pabo Leest! is hét symposium speciaal voor pabo-studenten, dat de basisschoolleerkrachten van morgen informeert én inspireert over hoe het leesonderwijs op de basisschool bevorderd kan worden. Met het stimuleren van (voor)leesplezier kan immers niet vroeg genoeg begonnen worden!

Deel bericht

06.05.20

Een tijdje gewoon onderwijs missen is niet perse erg, maar probeer wel te begrijpen wat het is om online te leren.’ Hoe erg is het dat kinderen een aantal weken minder les hebben gekregen en er vooral sprake was van afstandsonderwijsonderwijs? Men heeft het ook wel over homelearning, niet te verwarren met homescholing waarbij…

Deel bericht

06.05.20

Ruim 86 procent van de basisscholen gaat op 11 mei hele dagen open, dat is de tussenstand van een peiling onder ruim duizend schoolleiders en bestuurders van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en de PO-Raad. Het grootste probleem is of er momenteel voldoende leraren beschikbaar zijn.

Deel bericht

04.05.20

Als de scholen volgende week weer open gaan, moeten leraren zelf kunnen kiezen of ze wel of niet een mondkapje en handschoenen willen gebruiken. Dat zegt Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Deel bericht

04.05.20

In Denemarken is sinds de gedeeltelijke herstart van de scholen en de versoepeling van andere coronamaatregelen het aantal corona-besmettingen minder snel afgenomen dan daarvoor. Dat blijkt uit gegevens van Statens Serum Instituut (SSI).

Deel bericht

04.05.20

n twee als eenvoudige studio’s ingerichte klaslokalen nemen leraren van het Amsterdamse bestuur OOADA hun zelfbedachte lessen op. Op de bijbehorende website staan al ruim 80 lessen.

Deel bericht

04.05.20

Een verzameling foto’s die samen een treffend beeld geven van de oorlogsjaren. Inwoners uit het hele land hebben zich de afgelopen maanden gebogen over foto’s uit lokale archieven en uit particuliere fotoalbums. Een jury van burgers en deskundigen koos samen de beste, die vandaag bekend worden in het boek ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’.

Deel bericht

04.05.20

Om en om delen ze hun ervaringen: een juf die thuiszit en een moeder die thuisjuf speelt. Vandaag: Juf Kelly Jansen (31). Ze wil haar leerlingen maar wat graag weer om zich heen hebben

Deel bericht

04.05.20

Terwijl kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang in actie schieten, trappen scholen op de rem. Onterecht, vind Nico Rosenbaum.

Deel bericht

04.05.20

Ruim eenderde van de basisschoolleraren vindt het onverantwoord om vanaf 11 mei weer voor de klas te staan. Leerkrachten vinden dat het kabinet het RIVM-onderzoek naar de besmettingsrisico’s van jongeren had moeten afwachten. Bovendien zijn ze bang zelf besmet te raken of hun leerlingen te besmetten.

Deel bericht

03.05.20

Ruim tweeduizend kinderen, leerlingen van de 22 christelijke basisscholen van Arlanta in het noordoosten van de provincie, gaan maandag 11 mei nog niet naar school. ,,Veel medewerkers hebben grote zorgen over de veiligheid.’’

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)