Advies: basisschoolleerling geen halve, maar hele dag naar school

Basisonderwijs

22.04.20

Laat basisschoolleerlingen na de meivakantie hele dagen naar school komen. Dat staat in het protocol dat de onderwijsorganisaties hebben opgesteld nu de basisscholen weer opengaan.

Deel bericht

(advertentie)

22.04.20

Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden in Nederland heeft de organisatie van de Nationale Kinderherdenking 4 mei een alternatief programma samengesteld. Inspringend op het thuisonderwijs en de digitale vormen van lesgeven die in een stroomversnelling zijn geraakt, hebben we en videolespakket voor basisscholieren en (thuis)docenten samengesteld: Verhalen in Beeld.

Deel bericht

22.04.20

De basisscholen mogen per 11 mei weer open, kondigde premier Mark Rutte dinsdagavond aan. Vinden leraren dit verantwoord? En kunnen ze genoeg voorzorgsmaatregelen treffen? ‘We moeten voorkomen dat we een achterstand oplopen.’

Deel bericht

22.04.20

Onderwijsbonden en schoolbesturen zijn blij dat de basisscholen na de meivakantie weer open mogen. Toch plaatsen ze ook kanttekeningen bij het besluit van het kabinet. Want waarom geldt 11 mei als harde datum voor opening? Bovendien: leraren moeten niet gedwongen worden om voor de klas te staan.

Deel bericht

22.04.20

Het hoge woord is eruit: vanaf 11 mei gaan kinderen weer naar de basisschool. Ouders houden gemengde gevoelens aan die beslissing over. De een is blij dat hun kind weer terugkeert in een ritme, de ander vindt de maatregel van premier Rutte te voorbarig. “Ik heb veel twijfels over de hygiëne en veiligheid op school.”

Deel bericht

22.04.20

Het gaat gebeuren: de Nederlandse basisscholen gaan op 11 mei weer (gedeeltelijk) open. Dat bevestigde premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. Wat vinden Amsterdamse docenten uit het basisonderwijs?

Deel bericht

22.04.20

Wanneer de basisscholen na de meivakantie weer met halve klassen gaan opstarten, mogen onderwijsmedewerkers niet onder druk worden gezet, vindt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Dat geldt zeker voor mensen uit risicogroepen.

Deel bericht

22.04.20

VOS/ABB heeft een handreiking gemaakt die scholen voor primair onderwijs en hun besturen kunnen gebruiken om de scholen na de meivakantie weer te laten beginnen. Bij de handreiking behoort een Excel-bestand met modellen.

Deel bericht

22.04.20

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdag aangekondigd dat kinderen tot twaalf jaar vanaf 11 mei weer de helft van de tijd naar school kunnen. Om zich hierop voor te bereiden heeft De Springplank in Den Bosch speciale schermen van polycarbonaat ontwikkeld.

Deel bericht

22.04.20

Eindelijk duidelijkheid voor de basisscholen: ze gaan op 11 mei weer open, zo maakte premier Mark Rutte vanavond bekend. Een grote meerderheid van de basisschooldirecteuren is enthousiast over de aanstaande herstart. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS).

Deel bericht

22.04.20

Lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA) vindt dat de basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs tot na de zomervakantie dicht moeten blijven. De bond is dan ook tegen het kabinetsbesluit om de basisscholen na de meivakantie deels weer te openen en de middelbare scholen mogelijk na 1 juni.

Deel bericht

21.04.20

Leerlingen van basisscholen gaan vanaf 11 mei de helft van de tijd naar school. Om klassen weer te kunnen openen, gaan de kinderen om de dag naar school.

Deel bericht

21.04.20

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email Scholen zijn huiverig voor het gebruik van videobeldienst Zoom, blijkt uit een rondgang van NU.nl langs 997 Nederlandse basis- en middelbare scholen. Een derde van de ondervraagde scholen verbiedt docenten om videobeldienst Zoom te gebruiken.

Deel bericht

21.04.20

Het advies van het Outbreak Management Team om de kinderopvang en de basisscholen te heropenen, gaat in tegen de voorwaarden die hetzelfde OMT eerder stelde aan versoepeling van maatregelen. Die voorwaarden gelden volgens het nieuwe OMT-advies nog steeds. Hoewel niet aan alle voorwaarden is voldaan bepleit het OMT nu toch versoepeling van een aantal beperkende maatregelen.

Deel bericht

21.04.20

Basisscholen gaan op 11 mei weer open. Dat maakt het kabinet vanavond bekend, bevestigen bronnen naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. Of alle kinderen dan meteen welkom zijn of dat er alleen kleine groepjes worden toegelaten, mogen de koepelorganisaties van scholen bepalen in overleg met het ministerie van Onderwijs.

Deel bericht

21.04.20

Alle scholen maken plannen voor het moment dat ze geleidelijk open mogen. Daar zal onderwijs op afstand een rol bij moeten spelen. Er zullen binnen de school allerlei regels in acht moeten worden genomen waarvan afstand houden de belangrijkste zal zijn. Er zullen ook keuz…

Deel bericht

21.04.20

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro uit voor onderwijs. Het leeuwendeel daarvan, 400 miljoen euro, wordt gebruikt om tegenvallers in de leerlingen- en studentenramingen op te vangen. Het bedrag wordt geregeld in de Voorjaarsnota, zo stellen ingewijden.

Deel bericht

21.04.20

Het afstandsonderwijs tijdens de coronacrisis zal tot kansenongelijkheid leiden bij sommige (kwetsbare) kinderen. Minister Slob bevestigt dit in antwoord op Kamervragen van het lid Van den Hul (PvdA). Ook geeft hij aan dat SIVON de aanvullende behoefte voor devices bij scholen inventariseert en scho…

Deel bericht

21.04.20

Via Tel mee met Taal is er subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Er zijn al meerdere subsidierondes geweest en ook in 2020 kan er weer subsidie worden aangevraagd. Hieronder lees je alles over de subsidieregeling van 2020.

Deel bericht

21.04.20

Voor veel ouders wordt het een spannende avond: gaat Rutte aankondigen dat de scholen na de meivakantie weer opengaan? Sommige ouders hopen van niet, voor anderen heeft het thuisonderwijs lang genoeg geduurd: “Ze missen hun vriendjes, de structuur en het ritme. Ik doe mijn best, maar ik ben geen juf”, zegt Ilse Viervijzer (32) uit Oosterhout.

Deel bericht

21.04.20

Laat kinderen in kleine groepjes weer naar school gaan en houd de horeca nog tot zeker halverwege mei gesloten. Dat is het advies van deskundigen aan het kabinet, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Deel bericht


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (Onderwijs Nieuws Dienst)