Actuele tips en tools voor onderwijs op afstand

Nu scholen een aantal weken dicht zijn vanwege het coronavirus, onderzoeken veel leraren hoe ze onderwijs op afstand kunnen aanbieden. Over en weer delen leraren informatie op social media. De beste blogs, tools, tips en stappenplannen vind je in dit artikel. 

Leraar geeft les op afstand en leerling bekijkt de les op een tablet

De informatie die je nu overal tegenkomt, kun je ruwweg indelen in vier soorten. Het organiseren van je ict om onderwijs op afstand te kunnen geven. De tools die je kunt gebruiken voor het geven van webinars, digitaal lesmateriaal waar leerlingen thuis mee aan de slag kunnen gaan en tot slot concrete voorbeelden en tips van leraren die je al voorgingen.

Ict organiseren

Kennisnet biedt veel informatie over organiseren van je ict om onderwijs op afstand te kunnen geven.

Online lessen en toetsen maken

Het kan een hele klus zijn om een les op afstand te maken. Ook daar wordt veel informatie over gedeeld.

Tools voor onderwijs op afstand

Er is een breed aanbod aan tools om les te geven op afstand. 

Hoe anderen het doen

Verschillende leraren hebben al ervaring met het lesgeven op afstand en zijn bereid die te delen. Heb je zelf een kant-en-klare les die anderen ook mogen gebruiken? Laat het ons weten.

Jouw ervaring

Dit artikel wordt voortdurend vernieuwd en aangevuld met meer en nieuwe ideeën.  Heb je handige voorbeelden of andere tips en ideeën die goed werken? Laat het ons weten via info@leraar24.nl. Zo help je je collega-leraren om ook succesvol les op afstand te geven.


lees verder …

KLIK HIER voor de bron van dit bericht  (leraar24.nl)